1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Przester na bębny.

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez Tagath, 1 Maj 2011.

1. Tagath Użytkownik

Witam.
    Czy może mi ktoś podpowiedzieć w jaki sposób zrobić przester na szczytach sygnału bębnów, Rozumiem że nie chodzi tu o nałożenie jakiegoś distora na cały tor np. stopę, a tylko na konkretny zakres db tego toru.
    Pozdrawiam
  2. Matey Użytkownik

Zawód:
    Wieczny Student
    DAW:
    Reaper
    Wyślij sygnał na inny kanał, przefiltruj korektorem lub filtrem i zapnij przester, lub wtyczkę w postaci wielopasmowego przesteru. Jeśli chodzi VST to możesz użyć darmowego Noizware TriDirt. Z płatnych np. Ohm Force Predatohm, Ohm Force Ohmicide:Melohman, D16 Group Devastor, D16 Group Redoptor.
    ygg oraz jaca lubią to.
  3. hrryniu Użytkownik

Zawód:
    student
    ja podobnie: wysyłam bębny na pomocniczy aux i zapinam np. symulacje LePou Plugins i oczywiście do tego jakąś odpowiedź impulsową:)
    jaca lubi to.
  4. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    A mozesz taki przykład tu wrzucić, bo nie kojarze ekstremalnych efektów w miksach :)
  5. Jurek Użytkownik

Zawód:
    Software Developer
    DAW:
    Reaper
    Kiedyś był tu wątek nt. reampingu werbla, na podstawie artykułu w Tape Op. Skusiłem się na ten sposób i nawet wykorzystałem ten ślad w miksie. W pełni cyfrowo z kolei, używam czasem darmowego RubyTube. Najprościej wysłać werbel na senda i tam zapiąć distortion, ew. przez EQ czy cokolwiek co chcesz.
  6. hrryniu Użytkownik

Zawód:
    student
    Artee wybacz za aż tak późną odpowiedź, uciekła mi a potem na forum mnie nie było kilka miesięcy...

Trochę się u mnie zmieniło- przerzuciłem się na mac i używam pro toolsa ale obiecuję że pożyczę od kumpla latpopa z Reaperem żeby odpalić te LePou plugins i na szybko zmiksuję jakieś bębny z przesterem :)
    oczywiście jeśli jesteś wciąż zainteresowany efektem :)
    pozdr
  7. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Nie ma problemu ;). Chętnie posłucham jesli znajdziesz czas to odpal i posluchamy :)
  8. Diki Użytkownik

całkiem ciekawe efekty na bębnach daje też SoundToys Decapitator albo Devil-Loc Deluxe jeśli szukasz czegoś ekstremalnego. Obydwie mają pokrętła mix, więc możesz ustawiać proporcje sygnałów dry i wet, polecam ;)
    artree lubi to.
  9. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Mozesz tez np. dac wtyke ktora degraduje sygnal do 12 bitow badz nizej i zlayerowac ja z oryginalna perkusja
  10. jaca Stały Użytkownik

Obadałem sumę garów na 8505 i IR, blend po 50 i jakos mi to nie brzmi ładnie.
    Co nie tak zrobiłem?

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. przester na bębnach

,
  2. jak uzywac lepou plugins