1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

profesjonalne nagrywanie audio przy uzyciu FireWire 800 ExpressCard !

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez musicadict, 14 Wrzesień 2011.

1. musicadict Początkujący

Witam. Jak sie sprawuja karty/haby do laptopow EXPRESS FIREWIRE 800, czy nie ma problemow z utrata jakosci brzmienia? Jakie moga mnie napotkac problemy podczas pracy w studio z ta karta w polaczeniu z interfacem audio?

Dzieki za odpowiedzi !
  2. Iro Użytkownik

Zawód:
    Muzyka i Komputery
    DAW:
    Cubase, Logic, Pro Tools
    FireWire to FireWire. Nie ma znaczenia, czy jest zamontowane na płycie, czy podłączone przez EC. Bardzo ważne, żeby było na dobrym Chipie (TI).
    Nie wpływa to na jakość brzmienia.
    Jak byś potrzebował, to mam wszelkie kontrolery FW800 na o różnych interfejsach.
    musicadict lubi to.
  3. iKamil Użytkownik

Proponuje jednak zrobić kilka testów przed poważnym nagrywaniem. Ja miałem FW 400 na EC i parę razy dysk (7200rpm) podpięty do tego się zdławił.
    musicadict lubi to.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. nagrywanie firewire