1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Problem z podłączeniem interfejsów na Firewire

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez Aston, 15 Listopad 2011.

1. Aston Początkujący

DAW:
    Reaper
    To mój pierwszy post, więc heloł.
    Mam jakiś durny problem z moim komputerem:
    Gigabyte ma790xt-ud4p - złącze FW na chipsecie Texas Instruments
    Dodatkowa karta PCI ze złączami FW, też Texas Instruments
    AMD Phenom X2
    4GB RAM
    Win 7 X86

Nie mogę połączyć już drugiego z rzędu interfejsu audio poprzez FW. Próbowałem już z Presonusem Firepodem i TC Electronic Konnekt 6. Jeśli już uda mi się uzyskać połączenie, to jakakolwiek próba uruchomienia dźwięku przez interfejs kończy się albo zawieszeniem programu, albo komunikatem o błędzie. Podejrzewam, że wina leży po stronie mojego złącza FW, urządzenia działają poprawnie. Próbowałem zmienić sterowniki FW na Legacy, to mi pozwalało na uzyskanie synchronizacji, ale jedynie sprzęt zostawał rozpoznawany i nic ponad to.
    Jakieś pomysły co może dolegać mojemu komputerowi?
  2. Aston Początkujący

DAW:
    Reaper
    A, gdyby ktoś się zastanawiał - wcześniej miałem M-Audio Fast Track Pro USB, działało poprawnie. Poza tym, że FTP to badziew ;)
  3. AKYSZ Stały Użytkownik

a jaki masz system?
    ja jak zmieniałem na 32 na Win 64bit też mi FW Texas Instruments nie chciał działać i szukałem sterowników chyba ze 2 tygodnie, zanim znalazłem odpowiednie.
  4. Iro Użytkownik

Zawód:
    Muzyka i Komputery
    DAW:
    Cubase, Logic, Pro Tools
    Ostatnio też walczyłem z Presonusem.
    Nie zadziałały 2 kontrolery na TI i jeden VIA. W końcu pożyczyłem od kolegi stary też na TI i poszło.
  5. Aston Początkujący

DAW:
    Reaper
    Jak napisałem - Windows 7 x86, więc 32 bitowa. Spróbuję jeszcze wyjąć kartę pci z fw, zrestartować kompa, potem ją podłączyć i odpalić na nowo. Mam wrażenie, że komputer jej nie widzi. Tak samo - jedyne JAKO TAKIE połączenie miałem jedynie przy złączu zintegrowanym. Eh, cuda na kiju. Zachcialo mi się firewire :(
  6. jaca Stały Użytkownik

7. Aston Początkujący

DAW:
    Reaper
    Zrobiłem tak, brak poprawy. Nadal jakkolwiek reaguje mi tylko i wyłącznie na zintegrowanym wejściu. Widocznie muszę znaleźć odpowiednie sterowniki. AKYSZ, rzuciłbyś linkiem do tych odpowiednich może?
  8. AKYSZ Stały Użytkownik

wiesz co, ja szukałem wpisując wyszukiwarkę Texas Instruments drivers WIN7 64bit i po kolei różne testowałem.
    Z 32bitowymi powinno być prościej, bo z tego co pamiętam, tego było pełno.

Share This Page