1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

problem z piecem

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez jaca, 9 Październik 2009.

1. jaca Stały Użytkownik

Cześć.
    Kupiłem mały piecyk, lampowy: 12ax7 preamp i 6l6 końcówka MOCY :). Mam go ze 2 miechy, mało grany.
    Nagle stracil moc, tak o 50% mniej więcej. Podpowiedziano mi że to lampa, tylko nie wiem która? :) Jeśli wymienić, to na której firmy. A może znacie kogoś, kto mi to zrobi w Wa-wie? Może jakiś modzik by sie udał ? :)

Piec stracił gwarancję, bo mu zrobiłem wyjście na paczkę:)

Dzięki
  2. Hollowman Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Zawód:
    Wkurzanie ludzi...:)
    Wawie polecam szymona (kolo robi piece Sidewinder) - odezwij sie, moze cos poradzi

Zobacz ktora lampa swieci najslabiej.
    Jesli chcesz wymienic lampy to albo wszystkie albo zadnej (o ile dobrze pamietam...)
    Jesli wsadzisz lampy tej samej firmy to nie musisz regulowac biasu, w innym wypadku - wypadaloby, bo lampy niekorzystnie pracuja.
    Co to za piec i ile ma tych lamp?
  3. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    W Warszawie serwis to albo http://www.vempire-amps.com/ albo www.craftman.pl

W końcówce można zmienić parę a nie cały kwartet. W wielu wzmacniaczach (nawet mocno uznanych - DRka na ten przykład nie ma możliwości regulacji biasu).

Share This Page