1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Problem z overheadami

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez arek182, 19 Luty 2011.

1. arek182 Początkujący

Mam pewien problem z overheadami, otóż strasznie wybija mi się hihat i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Chcę żeby moje nagranie brzmiało tak jak nowoczesne amerykańskie produkcje, jednak nie wiem na jakiej głośności powinny operować blachy aby się przebijały i jednocześnie nie wprowadzały niepotrzebnego chaosu.

Ponadto pytanie: jak rozkładacie overheady w mixie ? Ostatnio stosuję technikę 85R 85L ale zastanawiam się czy to nie za szeroko.
  2. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    Najprawdopodobnie mikrofony dla oh ustawione były zbyt blisko, spróbuj zwiększyć odległośc od źródła....

Oh rozkladam w zależności od produkcji, nie mam zasady ze tyle i koniec. Ale 85 nie jest za szeroko.....
  3. peak Użytkownik

Zawód:
    Dźwiękowiec
    Najprawdopodobniej:
    - perkusista gra za głośno na hi-hacie
    - perkusista ma za duży/za jasny/za głośny hihat
    - perkusista za słabo bije w bębny, zwłaszcza werbel, a za głośno w blachy
    - perkusista ma źle nastrojony werbel, stary naciąg albo złą technikę uderzania
    - overheady za nisko
    - overheady za jasnych mikrofonach
    - overheady źle ustawione.
    hrryniu lubi to.
  4. hrryniu Użytkownik

Zawód:
    student

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. za głośny hi hat w overhead

,
  2. overheady w mixie co to