1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Problem z nagranym dzwiękiem

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez pllukasz, 7 Luty 2011.

1. pllukasz Początkujący

Witam. Jestem nowy na forum wiec przepraszam jeśli taki temat już był. Otóż mam taki problem że ostatnio pomagałem znajomemu kręcić event pewnej firmy na sony hdv hvr z1 i przez przypadek podłączyłem kabel który był do mikrofonu nie do tego portu w kamerze do którego trzeba i nagrał mi się dźwięk z mikrofonu i przy okazji z otoczenia ponieważ działał mikrofon wbudowany w kamerze. Moje pytanie brzmi czy można zlikwidować jakoś te dźwięki z otoczenia? bo są niestety słyszalne nie jakoś bardzo ale jednak słychać je na nagraniu. Bardzo proszę o pomoc o podanie w jakim programie można to zrobić i czy jest to trudne? z góry dziękuje za odpowiedzi

Od moderatora: Otrzymujesz ostrzeżenie za niedostosowanie się do regulaminu i pisanie w nieprawidłowym dziale. Temat zostaje przeniesiony.
  2. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Prawdopodobnie niewykonalne zakładając że jakość dźwięku ma pozostać nienaruszona...
    Jeśli chcesz "otoczenie" wyciąć z miejsc w których jest cisza... no to każdy najprostszy program do edycji dźwięku pozwala na wstawienie "ciszy" i wykonanie "fadów"...
  3. pllukasz Początkujący

A jak bardzo w takim wypadku pogorszyłaby się jakość dźwięku? bo jak speaker mówił przez mikrofon to ja słyszałem szepczących ludzi którzy stali obok kamery w sumie tylko te szepty byłoby dobrze usunąć byłoby to bardzo trudne?
  4. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Trudno ocenić... zamieść próbkę... a ludzie którzy takimi rzeczami zajmują się na co dzień odpowiedzą Ci czy to niewykonalne... czy wykonalne ale ponad Twój budżet lub możliwości...
  5. pllukasz Początkujący

Postaram się. Dzięki Smiechu

Share This Page