1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Problem z monitorami i sygnałem! pomocy

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez StaffLabel, 18 Październik 2011.

1. StaffLabel Początkujący

siemano, mam interfejs rme multiface 2 i odsluchy fostex pm 0.5 i jeden kanal lewy mi trzeszczy. dokladniej to takie jak by spiecie piszczenie, przy wiekszej pracy np. procesora w kompie czy gdy myszka poruszam to bardziej monitor lewy trzeszczy nie wiem czemu, sprawdzlaem wszystko, kable glosniki sa ok. pomozcie bo to jest nie do zniesienia. podpiete wszystko przez mono pozdr
  2. RX75 Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    podpięte przez mono? znaczy niezbalansowane kable?
    no to sam sobie odpowiedziałeś.
  3. StaffLabel Początkujący

no lewy na lewym kanale mono drugi na prawym mono osobno podpiete
  4. RX75 Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    ale jakimi kablami?
  5. StaffLabel Początkujący

kable mono xlr meski do monitora a duzy jack mono do interfejsu
  6. RX75 Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    no to wracamy do mojej pierwszej odpowiedzi.
    zmień kable na zbalansowane i powinno być po kłopocie.
  7. StaffLabel Początkujący

a czy mozesz polecic dobry sklep z kablami?

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. problem z monitorami