1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

problem z mbox 2

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez Andy, 21 Wrzesień 2011.

1. Andy Aktywny Użytkownik

chciałem wczoraj nagrać koncert, pożyczyłem mbox'a 2, ściągnąłem sterowniki, uruchomiłem reaper'a, podłączyłem wszystko jak trzeba, kumpel ustawił poziomy, których pilnował, włączyłem nagrywanie, zająłem się koncertem.... i wyszła kupa. wywaliło jakiś błąd sterownika gdy się koncert skończył, z nagrania nici. W załączniku fragment tego co się zrobiło. mój system to snow leopard 10.6.8. miał ktoś podobny problem ?

Załączone Pliki:

2. JoachimK moderator globalny

A przypadkiem system nie wykorzystuje jednocześnie tego interfejsu do odtworzenia dźwięków systemowych (których nawiasem mówiąc wcale nie musiał odtwarzać, ale samo współdzielenie sprzętu mogło wywołać taki właśnie problem)?
  3. Andy Aktywny Użytkownik

i że niby wystarczy wyłączyć opcje dźwięków systemowych na interfejs ?
  4. JoachimK moderator globalny

Nie. Chodzi o to, żeby system nie korzystał z tego samego interfejsu audio, z którego korzysta host.
  5. Andy Aktywny Użytkownik

ok, chyba o tym samym myślimy, dzieki :) spróbuję innym razem i powiem co i jak.

Share This Page