1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

PROBLEM Z LATENCJĄ W TC ELECTRONIC TRIPLE C

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez M12Records, 29 Wrzesień 2011.

1. M12Records Użytkownik

Zawód:
    Producent, Mixer
    WITAM...

MĘCZY MNIE PROBLEM LATENCJI W TC ELECTRONIC TRIPLE C.
    SCHEMAT JEST TAKI, ŻE BIORĘ SOBIE TRACK ZMIKSOWANY I CHCE GO ZMASTEROWAĆ PRZY POMOCY TRIPLE C JEDNAK ALBO COŚ ŹLE USTAWIŁEM ALBO TO URZĄDZENIE SIĘ NIE NADAJE DO TEGO TYPU RZECZY PONIEWAŻ MIMO IŻ W APLIKACJI RME USTAWIŁEM LATENCJĘ NA 1MS SŁYCHAĆ WYRAŹNE OPÓŹNIENIE PO POWROCIE Z TC. DODAM, ŻE UŻYWAM 2 SZT. TRIPLE C ZLINKOWANYCH.
    I GDY CHCE WYCIĄGNĄĆ POZIOM W MIKSERZE DAW CHOCIAŻ NA - 6DB ZA POMOCĄ MAKEUP GAIN W TRIPLE C WYSTĘPUJE NIEZNOŚNY "PISK" TAK BYM TO NAZWAŁ. NA POZIOMIE -18DB JEST OK....
    ZUPEŁNIE NIE ROZUMIEM

CZY KTOŚ POMOŻE?

POZDRAWIAM
    MARIUSZ
  2. JoachimK moderator globalny

PO PIERWSZE NIE KRZYCZ ;) (nie pisz wielkimi literami).

Moze napisz coś więcej bo na pewno robisz coś źle.
    1. RME nie ma tu nic do rzeczy. Czy będzie 1ms czy 1s - bez znaczenia.
    2. Jeśli pracujesz w konfiguracji szeregowej, jest bez różnicy, co zrobisz, jakie są latencje i td.
    3. Jeśli masz konfigurację równoległą, musisz skompensować latencję urządzenia, a ta jest naprawdę mała dla 44kHz, ale skompensować ją trzeba w przypadku procesora dynamiki, bo inaczej będziesz miał same problemy z fazą.
    4. Na pewno robisz coś źle, skoro piszesz o pisku, co by znaczyło, że zapętlasz sygnał.

Innymi słowy - połącz wszystko tak, jak należy.
  3. M12Records Użytkownik

Zawód:
    Producent, Mixer
    przepraszam za drukowane litery... ok przeanalizuję przepływ sygnału dokładnie dzięki za podpowiedź

Share This Page