1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Problem z konfiguracją cubase+mikser

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez Borsuk, 23 Lipiec 2011.

1. Borsuk Początkujący

Witam,
    Nagrywam z zespołem amatorskie demo w salce prób. Problem mam taki: po nagraniu perkusji, gdy zaczynam nagrywać inne instrumenty, sygnał bębnow nagrywa sie także na następnych scieżkach.
    Uzywam Cubase sx3.1, karta muzyczna: m-audio audiophile 2496 i mikser 16 kanałowy(nie pamiętam jaki - pożyczony).
    Wyjscie miksera wpiąłem do wejścia karty muzycznej, wyjscie karty muzycznej wpiąłem do wejścia miksera. Do miksera podpinam słuchawki na odsłuch. Pomóżcie mi, jak to ustawić żebym mógł słuchać perkusji na słuchawkach i dogrywac gitary na osobnej ścieżce tak żeby te bębeny nie wchodziły na ślad gitar.
    z góry dzięki
  2. miuzikus Użytkownik

Jeśli dobrze zrozumiałem - to powinieneś cały odsłuch - czyli wyjście z karty mieć podpięte do jakiegoś wzmacniacza i z niego odsłuchiwać słuchawkami (a nie wpinać do miksera, jeśli nie wiesz jak działają auxy albo directy - bo takie mam wrażenie, że nie wiesz z czym to się je. )
  3. Borsuk Początkujący

Faktycznie nie za bardzo wiem jak się posługiwać mikserem - w domu korzystam z wtyczek i nagrywam jedynie gitarę, a teraz jak chcialem wiecej rzeczy nagrac to juz miałem problem.

No ale dzięki, na to nie wpadłem zeby podpiąć wzmacniacz do wyjścia karty.
    pozdrawiam

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. Jak posługiwac się mikserem