1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

problem z Garage Band

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez mayer, 4 Październik 2011.

1. mayer Początkujący

Chciałbym napisac loopa na piano.Niestety nie posiadam klawiatury MIDI.
    Mam zamiar stworzyc partyture w Garage Band,a nastepnie to zapetlic
    Probuje postawic wartosc rytmiczna np cwiercnute,osemke poprzez przeciagniecie jej na pięciolinie,jednak nic sie nie dzieje.
    Czy ktos moze mi powiedziec co mam zrobic,by moc napisac utwor za pomoca klawiatury ktora jest w Garage Band?
  2. Kamil Sołdacki Użytkownik

Zawód:
    sound engineer
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Przełączasz na tryb klawiatury komputera. Włączasz RECORD i się nagrywa...

3. mayer Początkujący

Owszem mozna tak jak pokazales,ale jest to baaardzo nie wygodne.Zagraj cos sobie na takiej "klawiaturze" ...
    Czyli nie moge poprostu wpisac w pieciolinie konkretnych nut?
  4. Kamil Sołdacki Użytkownik

Zawód:
    sound engineer
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Tego już nie wiem, bo nie używam Garage Band.
  5. leokos80 Użytkownik

DAW:
    Reaper
    I gdzie tu jest problem? Chcesz grać to podłącz jak w książce pisze klawiaturę. Chcesz wklepać prostą melodię, to GB umożliwia Ci to. W któym momencie to GB stwarza Ci problem? Nie ma jako tako pięciolini w tego typu programach tylko PianoRoll. Więc tam wklep ten loop. Powodzenia

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. garageband opinie

,
  2. zagraj na klawiaturze komputera

,
  3. garageband nagrywanie