1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Problem z Adobe Audition - Podłączanie mikrofonu

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez fivak, 9 Sierpień 2011.

1. fivak Początkujący

Witam, mam problem z programem Audobe Audition, a konkretnie z jego współdziałaniem z moim mikrofonem. Dodam, że jest to mikrofon łączący się przez USB.

Konkretnie:

Mikrofon jest ustawiony jako urządzenie domyślne, wykrywa je AA, ale gdy chcę nacisnąć R na ścieżce to wyskakuje mi taki komunikat "The currently selected audio driver is not available. Another application may be using the same driver on the device may not be properly connected and powered. You can selected new driver using Audio Hardvare Setup Option.". Wiem co on oznacza, ale nie wiem co mam konkretnie pozmieniać w tych opcjach.
    Jeżeli mógłby mi ktoś to wyjaśnić - najlepiej na screenach, albo co mam zrobić aby mikrofon działał.
    Uprzedzająć pytania jest on sprawny, gdyż nagrywam na Cool Edit Pro, a tam wszystko działa.

Proszę o fachowe odpowiedzi i z góry dziękuje i pozdrawiam.
  2. szatanica Początkujący

Zawód:
    Sound geek
    ' Another application may be using the same driver' - trzeba by zrobić 'release audio driver in the background'...być może...aczkolwiek nie bawiłam się nigdy Cool Edit'em...więc trochę zgaduje...Natomiast w Audition chyba nie ma w ogóle takiej opcji.Może Cool Edit ma...
  3. Fink3miasto Początkujący

Króciutko. Podłączasz majka pod USB i celujesz go jako urządzenie domyślne. Odpalasz AA, wyskakuje Tobie komunikat - Ciebie spala ch** momentalnie. Teraz akcja:
    EDIT -> AUDIO HARDWARE SETUP -> W ZAKŁADKACH JEST "AUDITION WINDOWS SOUND" i niżej CONTROL PANEL --> wbijasz się i zaznaczasz mikrofon ten który chcesz. Apply i OK.
    Wbitka na MULTITRACK w sesji już, tam gdzie chcesz kliknąć na przycisk, który jeszcze może być nieobsługiwany - byc może musisz powiekszyć okienko, w którym sie znajduje, by zobaczyć dwa panele przy których widnieją strzałki. Przy tym ze strzałką w PRAWO [ ------>>>>> czyli taki znak ] klikasz w puste okienko , wbijasz w mono i wybierasz urzadzenie, ktorym chcesz sie poslugiwac. Zdaj relację czy to chodzi :) PZDR.
  4. fivak Początkujący

Fink3miasto - dobra dzięki za pomoc wszystko już działa ;)
  5. Fink3miasto Początkujący

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. adobe audition nie wykrywa mikrofonu

,
  2. adobe audition problem

,
  3. adobe audition audio hardware setup

,
  4. adobe audition 3 nie czyta mikrofonu,
  5. jak korzystac z adobe audition,
  6. adobe audition jak znalesc mikrofon,