1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

PRESONUS FIRESTUDIO

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez barytosz, 11 Grudzień 2011.

1. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    Coś mi się poknociło w firestudio. W momencie gdy nagrywam gitarę na lewą bądź prawą stronę w monitorach gra ona centralnie, dopiero w momencie odsłuchiwania wszystko jest jak należy. (W mikserze DAW'u Samplitude panorama tracków ustawiona na lewą bądź prawo w zależności którą gitarę nagrywam) O co chodzi?. Wszystkie ustawienia w mikserze karty mam te same co przy poprzednich nagrywkach a wtedy było jak należy. To, że ten mikser i "rutownica" nie należą do najbardziej przejrzystych w FS to wiem ale dlaczego tak się dzieje jak się dzieje?
  2. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Witaj,
    Od 4 lat męcze sie z produktami Presonusa: Firepod,Firestudio Project, a teraz Firestudio :D Mixer to porażka co podkreślałem wielokrotnie ! . Najgłupsze rozwiązanie ale mnie nigdy nie zawiodło - przeinstalować sterowniki heheh.A jak odpalisz mixer w wejściach 1 zakładka może ci suwak panoramy przeskoczył na środek ? na kanale gdzie podpięty masz mikrofon ?

pozdrawiam,
  3. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    No suwak sumy to są w sumie dwa zlinkowane suwaki z czego jeden lewy panoramę mam na lewo a w prawym na prawo. Nie wiem o co chodzi z tym reinstalowaniem sterowników? A może powinienem updejtować firmware?
  4. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    ja to zrobiłem jakiś rok temu, nie wiem czy coś nowego wyszło ?. W załączniku masz mój mixer, jak nagrywam normalnie suwakiem panoramy na każdym kanale od 1-16 (mam wpieta ada800) moge ustawiać odsłuch prawo lewo itd.. na każdym kanale.

heheh, normalnie odinstaluj sterowniki presonusa restart kompa i zainstaluj na nowo - mixer Firestudio lubi sie przywiesić czasami po reinstalacji powróci do ustawień wyjściowych - mi to zawsze pomagało - jak nie wiedzialem o co kaman !

Pozdrawiam,

Załączone Pliki:

5. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    Dzięki, obadam sprawę pod wieczór i się odezwę co i jak
  6. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Czesc,
    jeszcze 1 sprawa mi wpadła do głowy ;) W mixerze firestudio mozesz zrobić sobie 9 miksów i te miksy wypuszczać na wyjścia, standardowo w zakładce outputs jak masz routing sygnal idzie na wyjścia 1 i 2 > stereo a na dole wybierasz ktory mix ma isc na te wyjscia 1-9. I teraz byc może idzie ci mix 1 a tam masz poprzestawianą panoramę, Ja tak właśnie miałem puszczałem mix 1 ale mi sie zakładka przełączyła na 9 i mimo że ruszałem suwakami panoramy to nic sie nie dzialo (bo dalej szedł mix 1) zakrecone to troche ale mam nadzieje ze kto jak kto ale Ty zrozumiesz :D

Pozdrawiam,
  7. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    no no czaję tą sprawę:) ale zajrzę tam dopiero jutro na wieczór i następnego dnia dam dopiero odpowiedź. Dzięki za zainteresowanie
  8. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    Wk....wia mnie ten presonus:)
    sinmix lubi to.
  9. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Hahahah, sam bym z chęcią zamienił na coś innego - ale pod USB I(teraz musze mieć 2 laptoki 1 z firewire - tylko do nagrywek), Sam sie zastanawiałem czy jest jakaś alternatywa o tych samych parametrach z 2 x adat spdif itd..., i za godzinkę mogę pakować mojego !

pozdrawiam,
  10. d.b Aktywny Użytkownik

Zawód:
    obibok
    DAW:
    Pro Tools
    a ja mam i nie narzekam działa mi jak trzeba, od kiedy dokupiłem do niego presonus msr to wogóle jestem zadowolony. :D

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. presonus firestudio sterowniki

,
  2. jak ustawić stereo w firepod