1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

preamp: brunetti Mile + koncówka peavey 50/50 Classic ..coś zamula... (lampy???)

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez kozi, 10 Grudzień 2007.

1. kozi Początkujący

Na gratach jak w opisie cos zamula.. tzn. mało dynamiki, jakby opóźniało.. zastanawiam sie jak duzy wpływ na to moga mieć lampy.. w brunetti są EH6xECC83.. przypuszczam że sa stare (nie wymieniałem od kupna, a graty kupiłem uzywane).Podobnie ma sie sprawa z końcówką, tam nawet nie zaglądałem, ale tez na pewno lampy są stare jak świat. Strasznie mnie to drażni i zastanawiam sie czy wymiana lamp zmieni coś w tej kwestii..
    dzieki
  2. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Odp: preamp: brunetti Mile + koncówka peavey 50/50 Classic ..coś zamula... (lampy???)

Myślę,że może drastycznie zmienić dużo. Generalnie przy normalnej eksploatacji (kilka godzin grania dziennie) kiedyś, kiedyś, jak grałem na gitarze hehe lampy na końcówce wystarczały mi na półtora roku grania, potem wzmacniacz traciłdynamikę, atak, prezencję, mulił, grałciszej. Po wymianie lamp - nie samodzielnej, jestem za leniwy, żeby nauczyćsię bias ustawiać - wszystkie problemy znikały.

Za to lampy w preampie wytrzymują zazwyczaj dużo dłużej - mniejsze napięcia, mniejsze prądy, mniejsze lampy :D - więc mniej się zużywają.

Zacznij od lamp w Piweju.

Pozdrawiam
  3. Hardi Aktywny Użytkownik

Odp: preamp: brunetti Mile + koncówka peavey 50/50 Classic ..coś zamula... (lampy???)

napisz coś więcej na temat tego preampu, ile dałeś itd.

ps. lampy mają decydując wpływ na brzmienie :)
  4. kozi Początkujący

Odp: preamp: brunetti Mile + koncówka peavey 50/50 Classic ..coś zamula... (lamp

http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar Amp/product/Brunetti/Mille Midi Preamp/10/1

http://www.brunetti.it/manuals/milleengman.pdf

Razem z kosztami transportu z Włoch, transferu kasy itd. zabuliłem ok 450 EURO.

Ogólnie rzecz biorąc jestem prawie zadowolony ...prawie zadowolony, bo jedna rzecz mnie w nim drażni...
    Mianowicie na kanale LEAD pojawia się tzw. " efekt pszczółki mai" ..nie wiem czy wiesz co mam na myśli..
    a w dodatku słaby sustain tez na tymże kanale.. Crunch i Clean jak dla mnie git..

Jeśli chciałbyś usłyszeć, to po zmianie lamp (za jakiś czas ;p ) mogę nagrać kilka próbek
    i zamieścić na forum..
  5. Hardi Aktywny Użytkownik

Może podać mi swój nr GG?

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. wymiana lamp zamula