1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Próbka nagrania zestawu perkusyjnego

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez ThePatriarch, 10 Czerwiec 2010.

1. ThePatriarch Użytkownik

Witam, poniżej zamieszczam fragment z sesji bębnów. Nagranie bez żadnych poprawek, i kręcenia - jedynie głośności i panorama. Proszę, napiszcie jak Wam się to widzi, wszelkie opinie mile widziane :).

Załączone Pliki:

2. antiol Początkujący

Fajnie, tylko zastanawiam się skąd taki duży pogłos na werblu. Jeśli faktycznie nic nie dodawałeś to odnoszę wrażenie jakby werbel nie był ujęty bliskim mikrofonem, tylko jakimś ambientowym w ogromnej hali. Myślę, że jest to fajny materiał i można z niego zrobić naprawdę dużo. Pozdrawiam
  3. ThePatriarch Użytkownik

Nie użyłem żadnego sztucznego pogłosu, to co słychać wynika z wykorzystania 2 ujęć ambientu. W tej chwili rzeczywiście bliskie ujęcie werbla jest dość przyciszone i dlatego słychać go bardziej z ambientu :).
  4. Mańkowski Początkujący

Zawód:
    Producer, Mixing Engineer, http://www.myspace.com/
    musisz miec spore pomieszczenie....fajne kotly
  5. ThePatriarch Użytkownik

Oj bardzo bym chciał żeby to pomieszczenie było moją własnością :love:, ale i tak się cieszę, że mam do niego dostęp i czasami mogę coś nagrać (na upartego co noc ;) ) View attachment 4462 View attachment 4461

Załączone Pliki:

6. rec. Początkujący

fajny materiał biore na poci/eci/e
  7. Rob Początkujący

Można dostać te tracki ? Pobawił bym się, dla własnego ćwiczenia :)

Pozdrawiam

Share This Page