1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Próba zmiksowania bębnów

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez gugkac01, 17 Styczeń 2011.

1. gugkac01 Początkujący

Hellou, próbowałem sobie poustawiać trochę bebny, jest to wielośladowe nagranie wyjęte z nagrania całego zespołu. Nie wiem za bardzo co robić, żeby było dobrze. Cieżko mi ocenić jak powinny brzmieć same bębny. Jedyne co wiem to, że nie bardzo podoba mi się brzmienie werbla, ma w sobie bardzo mało mocy, ale eq tego nie wyciągnę, a nie chcę wstawiać sampli. Nie jest to najlepsze nagranie, z miksem pewnie jeszcze gorzej, ale chętnie bym się dowiedział co zrobić lepiej.Pozdrawiam

KG

Załączone Pliki:

2. soczek Użytkownik

poziomy nie tak, ride za glosno, werbel za cicho
  3. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Musisz robić wszystko żeby było dobrze... sposobów jest wiele... poczytaj forum... tu jest masa informacji...
  4. aldi Guest

Weź napisz jak to nagrałeś w sensie ile mikrofonów i jak ustawione.
    Brzmi jakbyś to nagrywał w kuchni albo łazience taki pogłos straszny.
  5. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Niestety ale całoś brzmi jakby była nagrywana mikrofonem od RIDEa, na dodatek słabo ustawionym, cały miks ucieka bardzo w bok.
    Zdecydowanie zaczniij wszystko od początku.

Share This Page