1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

PowerCore MD3 - Problem!

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez grandmc, 14 Listopad 2011.

1. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Witam. Wlasnie testuje plugin MD3 i mam sporo niejasnosci co do jego dzialania:
    1. Dlaczego jesli ustawie treshold na wysokie czestotliwosci na np -15 to podbija mi sopran? Przeciez od tego jest korektor. I tak jest na wszystkich pasmach:(
    2. Czy ktos moze mi wyjasnic jak uzyc prawidlowo tego procesora? Bo moze cos zle robie:( Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam.
  2. JoachimK moderator globalny

Threshold jest powiązany z kompensacją poziomu danego pasma
  3. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    A mozesz napisac cos wiecej jak powinno sie uzywac tego procesora? czy da sie wylaczyc ten autogain?
  4. JoachimK moderator globalny

O rany... ciężkie pytania zadajesz ;) Proponuję przyjrzeć się presetom fabrycznym, są bardzo zróżnicowane. Ja do tego podchodzę bardzo indywidualnie, często skrajnie różnie ustawiając. Zupełnie inaczej go używam przy muzyce rockowej, gdzie zupełnie różnie podchodzę do ustawienia pasm i często stosuję w łańcuchu dwa MD3, z których każdy coś kompletnie innego robi, a zupełnie inaczej np. przy koncercie klasyki, gdzie używam nachylenia ledwo większe od 1:1, inaczej ustawiam clipper (tylko na oklaski publiczności)... Do tego jeszcze tryby stereo czy M/S... Naprawdę polecam przejrzeć presety i wyciągnąć wnioski :) Zacznij od domyślnych ustawień podziału pasma, i parametrów crest oraz delay i najlepiej tego nie ruszaj.
    Ja się bardzo długo uczyłem MD3 (a właściwie MD2, bo od tego zaczynałem), zanim zacząłem coś kreatywnie i nie z przypadku robić.

Jasne, jest to na głównej stronie wtyczki.
    markmix lubi to.

Share This Page