1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Poszukuje samplera klawisza z elektronicznymi brzmieniami.

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez Wovo, 26 Marzec 2011.

1. Wovo Użytkownik

Zawód:
    rzeźnik
    Witajcie. Szukam samplera który pozwoli mi (z klawiaturką MIDI lub bez) nagrywać przeróżne dzwięki elektroniczne. Cięśko mi to wytłumaczyć, dam może przykład:
    http://www.youtube.com/watch?v=JdLoYAHoMnM
    Konkretnie nie chodzi mi o gitarę z tego przykładu która gra motyw przewodni, tylko o całe tło, które jest skonstruowane pewnie na jakimś samplerze.

Prościej pisząc chciałbym mieć wirtualne klawisz np. motifa yamahy na komputerku. Razem z brzmieniami. Da się tak ??
  2. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Jak zainteresujesz się programem Reason 4 i całą jego otoczką, to może twoje marzenia zostaną spełnione ;)
  3. Wovo Użytkownik

Zawód:
    rzeźnik
    no ściagam sobie demko ze strony ... ale coś czuję że klawiaturka ster. to podstawa.
  4. I-REC Użytkownik

DAW:
    Logic
    W wiekszosci wtyczkowych syntezatorow masz czy to w banku presetow czy jak kto zdolniejszy mozliwosc wykrecenia tego typu brzmien. To nic innego jak pady. Co nie oznacza ze z kazdego virtuala ukrecisz barwy zawarte w instrumentach Yamahy Motifa itp. Bo zaden virtual nie zblizyl sie do wersji hard. Najlepszym rozwiazaniem jest kupic ten instrument no ale to juz kwestia $ a kolejna umiejetnosc gry na nim...
  5. Wovo Użytkownik

Zawód:
    rzeźnik
    Motif to przykład, generalnie z zagraniem na nim też problemu nie ma, tylko $$$. Wałkuję Abletona - wydaje się tym czego szukam, Reason 4 potrzebuję klawiatury, a więc dopiero jak ją nabede się nim pobawię. Dzięki za help :)
  6. I-REC Użytkownik

DAW:
    Logic
    No tak klawiatura MIDI to chyba podstawa w kazdym home studio + kilka wtyczek nawet free i mozna juz cos szponcic. A wybor DAW to juz kwestia tego w czym dobrze sie czujesz. A co do syntha hard to rownie dobrze mozesz rozgladnac sie za uzywkami Rolanda np. Jest tego sporo i cenowo przystepnie.No i napewno zrobia robote...
  7. Wovo Użytkownik

Zawód:
    rzeźnik
    Dokładnie tak ... na razie musze ogarnąć wszystko i zacząć oszczędzać na pewne tematy w tym klawiaturka. Jakiś klawisz też nie jest głupim pomysłem, ma swoje brzmienia i do tego jest klawiaturą. Zobaczymy
  8. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Jezeli ma to byc sprzetowy sampler z klawiatura to masz Roland w30, Ensoniq EPS, Ensoniq EPS 16+, Ensoniq ASR 10 oraz Ensoniq Mirage.
  9. bart.gilmour Początkujący

Mam pytanie w takim klawiszu w wersji hard to nagrywanie jego brzmień pozostaje tylko liniowo? (gdy nie ma innych wyjsc poza linią i midi)?
  10. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    W kazdym samplerze sprzetowym sygnał nagrywa sie liniowo [w co niektorych przez ADAT badz spdif]. Obojetnie czy to klawisz czy jakikolwiek inny.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. szukam samplera na klawiature