1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Poszukiwany 8 kanałowy interface

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez RadekX, 21 Październik 2011.

1. RadekX Użytkownik

Zawód:
    uczeń
    DAW:
    Cubase
    Witam, poszukuję w miarę taniego 8 kanałowego interface'u z 8 wyjściami i 8 wejściami, by móc nagrywać perkusję, będę chciało to wszystko podłączyć do mixera (soundcraft epm8), najbardziej interesują mnie wewnętrzne interfejsy. mój budżet wynosi max 1600 zł, czy moglibyście coś polecić w miarę dobrego w tym przedziale cenowym ? z góry wielkie dzięki
  2. RX75 Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
  3. pablogns Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Reaper
    niedlugo na tym forum o niczym nie bedzie można rozmawiać. no bez przesady, forum realizacji dźwięku. To zróbcie forum dla profesjonalnych mixerów a przy rejestracji proście o kopie CV. nie mialem nigdy takiego interfacu ale jak bym miał w tym momencie kupic to napewno cos od focusrite.
  4. RX75 Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Nie chcę żeby wyszło, że się pcham przed orkiestrę ale...
    ten "regulamin" jest wynikiem wielotygodniowej dyskusji na temat przyszłości forum.
    Są w nim zawarte życzenia właściciela nie moje i stosowanie się do jego wytycznych uważam za oznakę minimalnie zarysowanego szacunku,
    na który wyżej wymieniony za utworzenie i prowadzenie tej platformy niewątpliwie zasłużył.
    To chyba niewiele?
  5. RadekX Użytkownik

Zawód:
    uczeń
    DAW:
    Cubase
    w takim razie przepraszam, że wgl poruszyłem ten temat, nie chciałem, mam nadzieję, że miłosiernie mi wybaczycie.
  6. RadekX Użytkownik

Zawód:
    uczeń
    DAW:
    Cubase
    nie czytałem tego nigdy, w takim razie jeszcze raz przepraszam
  7. pablogns Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Reaper
    jak w temacie , ja sie tylko zastanawiam jak to jest z tymi wejsciami i wyjsciami sama nazwa interfacu np mowi 8x8 czyli 8 in 8 out a na panelu przednim 2 preampy hi-z a z tyłu 4 out. takie przypadki wytrącają mnie z tropu poszukiwań tego typu sprzętu
  8. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Producent zwykle podaje sumę wszystkich I/O. Twoim zadaniem jest sprawdzić, ile jakich jest wejść analogowych i cyfrowych, etc.
  9. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
  10. pablogns Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Reaper
    interface > mixer chyba ze kupisz wielki stół do studia i gdy wejdzie klient bedzie przekonany ze to pro
  11. RadekX Użytkownik

Zawód:
    uczeń
    DAW:
    Cubase
    wielki stół jeszcze nie wchodzi w grę, nie ma tu wgl co rozmawiać o dużym stole, bo po pierwsze nie mam tylu funduszy. nad m-audio się zastanawiam, ale nie wiem do konca jeszcze, moze nad tym ESI ESP!1010 pomyśleć będę musiał, bo myślę, ze warto :)
  12. RadekX Użytkownik

Zawód:
    uczeń
    DAW:
    Cubase
    poza tym mam taką niespodziankę, że jakbym zakupił tego ESI ESP 1010 musiałbym posiadać w konsoli wejście Direct, ale można by zasmakować trochę desperacji i podłączyć 8 kanałowego Di-boxa i uzyskać przez to wejście Direct (chociaż jak przeglądam sklepy i aukcję to najwięcej jest 4 kanałowych). Co Wy na to ? Będzie to miało jakiś większy wpływ na jakość dźwięku ?
  13. EMZK Użytkownik

W takich sytuacjach sprawdza się "Thomannowa" wyszukiwarka.
  14. RadekX Użytkownik

Zawód:
    uczeń
    DAW:
    Cubase
    ale przed chwilą się dowiedziałem, że można przerobić kabel i podłączyć pod insert, taniej wychodzi :)
  15. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Porażka. Na wszystkie takie dylematy idealnie odpowiadają instrukcje obsługi...

Nie kupuj Presonusa, bo ma fatalnie skomplikowany routing. Ja, szukając 8kanałowego poręcznego interfejsu zamówiłem Apogee Ensemble.
  16. EMZK Użytkownik

fajne jest też RME (npFF800 albo UFX) - bez tego matrixa (Total Mix) to ja bym już chyba nie potrafił pracować :) np ale to grubo powyżej 1600...
  17. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    W RME jest czytelny i działa normalnie. W Presonusie - jakiś śmietnik :D
  18. AKYSZ Stały Użytkownik

panowie, skręciliście nie w tę w stronę ze swoimi propozycjami. Apogee? RME? w cenie do 1600?

RadekX - sprawdź FOCUSRITE safire pro 40, standardowo cena nowego jest nieco ponad 2tys, ale może uda Ci się taniej gdzieś w granicach 1800 znaleźć, może bezpośrednio u dystrybutora?
    wtedy miałbyś sprzęt na lata, z możliwością rozbudowy. to nieco ponad 1600 ale warto.
  19. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

w tej cenie mozna kupic uzywane MOTU (zmiesci sie w budzecie bezproblemu), ktore bedzie mialo wymagane wejscia/wyjscia, totalmixa i opcje rozbudowy przez ADAT np.
  20. RadekX Użytkownik

Zawód:
    uczeń
    DAW:
    Cubase
    z Focusritem miałem u znajomego do czynienia, ale nie była to wersja pro, jednak te safire, w sumie też przyjemny, ale trudno będzie znaleźć cos takiego w tych w miare przyzwoitych cenach :(. Na konwersacji pewna osoba mi poleciła tego ESI, myslę, ze dobrym budzetowym rozwiazaniem by to bylo. ;)

Share This Page