1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Pomoc w zakupie

Dyskusja w dziale 'Home recording' rozpoczęta przez Grucha96, 28 Styczeń 2011.

1. Grucha96 Użytkownik

Witam chce kupic jakis mikrofon do nagrywania wokalu mam 250zl moje studio ogranicza sie do komputera
    ze zintegrowana karta dzwiekowa 1GB(nie wiem czy to cos zmienia) bylem dzisiaj w sklepie muzycznym interesowal mnie zakup shure pg 48 za 150zl i jakis mixer za 100zl(dla wzmocnienia sygnalu) ale sprzedawca odradzil mi ten pomysl i zaproponowal aduio technica mb3k za 160zl oraz powiedzial ze tanie mixery znieksztalcaja glos i zebym sprobowal kupic sam mikrofon i podlaczyc bezposrednio do karty zintegrowanej a jak bedzie zle to pozyczyl od kogos na probe nagrania mixer podobny do tego ktory chce kupowac i jak dalej bedzie zle to sie wstrzymac i nazbierac na jakis dosc dobry interfejs,co wy o tym sadzicie?
    z gory dzieki za pomoc
  2. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Dozbieraj na interfejs. Nie wywalaj kasy na nikomu niepotrzebny mikser.
  3. Grucha96 Użytkownik

no tak ale na interfejs mosialbym dozbierac z 400zl a to sie nie stanie szybko skupmy sie na kwocie 250zl co zrobic z tym hajsem zeby miec jakas jakos dzwieku?
  4. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Nie marnować go i cierpliwie doskładać więcej.
  5. Marcin Szwajcer moderator globalny

Zawód:
    wiadomo
    W tak niskobudrzetowym przedziale sprzętu NIE MA MOWY O JAKOŚCI! Nie ma cudów, w tej cenie to będzie działać lub nie działać, i tyle. Nie ma znaczenia co kupisz, a większość z nas nie ma pojęcia o sprzęcie aż tak budrzetowym.
    Igor lubi to.
  6. soczek Użytkownik

za tą cene kupisz Samsona C01, ale zbytniego użytku z niego nie zrobisz bez zasilania phantom. Za 250zł nie kupisz praktycznie nic użytecznego.
  7. maniek818181 Początkujący

jak Cie interesuje mniejwiecej taka jakośc jak mam ja : www.maniekrap.wrzuta.pl to kup sobie mikrofon dynamiczny , przejsiowkę tak żeby do kompa podłączyć, następnie zakumpluj się z programem Cool Edit Pro 2.0 i naucz sie robic 'mastering' co poprawi Ci jakość dźwieku, i bedziesz brzmieć mniej- więcej tak jak ja
    jeśli chcesz to to nagrywek (rap) i jestes poczatkujący to nie warto inwestować nawet w cos lepszego :)
  8. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Maniek, po pierwsze Twój link jest uszkodzony, a po drugie - pleciesz farmazony... Mocno żałuję, że nie mogę posłuchać, jak brzmisz...
    A kolega zadający pytanie chyba nic nie wspominał, że ma zamiar robić rap...
  9. maniek818181 Początkujący

dlatego użyłem słowa "jeśli"

www.myspace.com/maniek81
    już mozesz;)
  10. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Dzięki za link. Posłuchałem. Stwierdzam, że jakość jest pojęciem bardzo subiektywnym.
    Jeżeli 'Gruchę96' interesuje takie brzmienie, to powinien jak najbardziej skorzystać z Twoich rad.
  11. maniek818181 Początkujący

oczywiście że to nie jest dźwięk, który brzmi konkretnie, po prostu zasugerowałem że może to jest dobre wyjście jeśli jest początkowy w robieniu wokali w jakimkolwiek celu:) Wiec Grucha jeśli taka jakość Ci odpowiada A JESTES POCZĄTKUJĄCY w nagrywaniu czegokolwiek to najsensowniejszym wyjściem jak na mój gust byłoby zakupienie dynamicznego mikrofonu. Ja na dynamiczny nagrywałem 2 lata i dopiero teraz zamierzam to zmienić... Dodam że jak kupisz Siura (shure) to będziesz miał lepszą jakość chyba od mojej bo ja mam jakieś Thomsona M151.
    5!
  12. Grucha96 Użytkownik

taka jakos mi wystarczy,mowisz ze na shurze byla by lepsza,ale ja chce kupic adudio technica mb3k ktory ma jeszcze lepsza jakos od shura,sprzedawca w sklepie muzycznym pokazal mi 3 mikrofony shure pg-49(150zl),audio technica mb3k(160zl) i shure beta58a(640zl) i wyjal z nich karteczki na ktorych byla harakterystyka ta z pg 48 byla zblizona w strone 120 stopni ta z bety w strone 90 stopni a z audio techniki byla taka jak w becie58a tyle ze beta stoi 640zl a audio 160zl
  13. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    użytkownik Protoolsa / konstruktor BlueBoardAudio
    DAW:
    Pro Tools
  14. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Charakterystyka, to nie wszystko. Z papieru nie wyczytasz, jak mikrofon brzmi i nie odgadniesz, jaką oferuje jakość.
  15. VeT Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dźwięku
    DAW:
    Cubase, Samplitude
    Na 100 % beta bije na głowę tą audio technike
  16. bukowski Początkujący

Oczywiście, że tak... jednak jak na 160zł to ten mikrofon AT jest bardzo poprawny, by nie powiedzieć przyzwoity, za 2razy więcej bo za ok. 320zł masz też Audio-Technica Mb4k (pojemnościówka do reki, tu potrzebowałbyś interfejs z zasilaniem phantom), który Ci polecam, chyba, że chcesz dozbierać na coś lepszego.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. mikrofony audio-technica mb3k opinie

,
  2. audio technica mb3k co sądzicie ?

,
  3. shure i zintegrowana dzwiekowa

,
  4. mb3k mikrofon forum,
  5. audio technica czy warto mb3k,
  6. shure pg 48 nagrywka