1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Pomoc w wyborze sprzętu

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez drunk, 28 Wrzesień 2010.

1. drunk Początkujący

Witam chciał bym żeby wypowiedziały się osoby które miały do czynienia z niżej wymienionym lub podobnym sprzętem

1.CME uf 60
    Native Instruments Komplete 7
    emu 1212 pcie lub używaną 1616

lub

2. Korg Trinity Plus

Myśle nad zakupem którejś z tych opcji ( muzyka hip hop, breakbeat, house, chillout) sprzęt ten ma współpracować z MPC 1000

i teraz tu moje pytanie poniewaz dawno nie kożystałem z softu, jak jest z jakością dzwięku w paczkach Komplete, bo o korgu czytałem wiele pochlebnych opini i mam możliwość kupna go za 2000zł, ale znowu komplete ma 90 giga dźwięków i sampli, co radzicie
  2. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    1. Po co ci klawiatura z gałkami i fejderami skoro ich nie wzkorzystasz w mpc?
    2. Rozumiem ze interfejs ma byc pod mpcetke? Co do emu mam mieszane uczucia bo mi zawsze sprawiały problemy u znajomych. Nie lepiej zainwestowac w motu ultralite? [Używaną oczywiście]
    3. Komplet 7 nie mam ale uzywam NI Massive ktory wchodzi w jego skład i jest to dlamnie jeden z lepszych syntezatorów do tworzenia solidnych wobble bassów. Napewno zawojujesz bardziej na komplete 7 niz na Trinity.
  3. SONIC LOFT STUDIO Użytkownik

Zawód:
    realizator
    DAW:
    Sonar
    Co do CME to klawiatura jest tragiczna, jeśli potrzebujesz wszystkich kontrolerów z niej to Ci nie doradzę, ale jeśli nie to poszukaj FATAR studiologic z serii SL, to naprawdę trwałe i komfortowe klawiatury. Mam używam i polecam, sprawdziłem dość sporo klawiatur, aż w końcu trafiłem na właściwą.

Co do Korga to z Komplete będziesz bardziej zadowolony, ma bardzo szeroką paletę brzmień i brzmi naprawdę nieźle.
  4. stopi Użytkownik

Zawód:
    elektronik
    Mam Komplete 7 i mam też Fatar, w związku z czym nie omieszkam odpowiedzieć na tego posta. Komplete 7 to na prawdę bardzo dobra opcja w tej cenie. Mamy przyzwoicie brzmiący moduł MM-Bass, profesjonalny sampler Kontakt 4 oraz Battery (z bardzo dobrymi zestawami perkusyjnymi), dobrze brzmiące bębny Abbey Road, a syntezatory typu Massive, Reaktor są na prawdę świetne, szczególnie do basów. Do tego dostajesz jeszcze sporo bonusów i Guitar Rig, którego jeszcze nie przetestowałem, ale z tego co wiem oferuje dobre symulacje pieców i wzmacniaczy gitarowych. Jedyny minus to ilość miejsca potrzebna do instalacji - 90GB. W sumie do domowych produkcji starczy tak na prawdę darmowy zestaw Komplete 7 Free Players od NI. Nie oszukujmy się - Trinity to już nie najnowszy sprzęt i uważam, że Komplete go raczej zabije po prostu i na pewno będziesz bardziej zadowolony z Komplete. Nie zapominajmy jednak, że trzeba mieć też przyzwoitej mocy komputer, żeby to uciągnąć.

CME nie polecam. Sam kiedyś chciałem kupić, ale jak się dowiedziałem, że są jakieś problemy z softem, albo potem klawisze czarne grają ciszej niż białe, to sobie odpuściłem. Chińszczyzna na maksa. Lepiej już kupić jakąś M-Audio, EMU czy ESI, AKAI. Co do kart EMU natomiast mam mieszane odczucia. Do dziś mam EMU 0404 i nie działa ona najlepiej, ale w sumie da się żyć. Klawiatura fatar (mam VMK 88 Plus) natomiast spisuje się dobrze. Pomimo trochę średniej jakości wykonania wszystko jest ok. Myślę, że to był dobry zakup w półce cenowej do powiedzmy 1300zł.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. klawiatura fatar w korgu