1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Podkładanie sampli.

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez wojciechw, 10 Październik 2009.

1. wojciechw Użytkownik

Hej nie potrafię sobie poradzić z zamianą stopy w nagranym materiale na instrument VST albo podłożeniem innego sampla. Pracuje na cubase SX3, doszedłem do zrobienia hitpoints'ów i nie wiem jak to zamienić na ścieżkę MIDI. Proszę o pomoc doświadczonych kolegów dla Was to pewnie bułka z masłem. Pozdrawiam.
  2. deffi Początkujący

Drumagog powinien rozwiązać twój problem, jest bardzo prosty w użyciu. Z tego co wiem, to najczęściej stosowane rozwiązanie. Nie wiem, czy ktoś się bawi w zamianę wav na midi.
  3. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase

Z hitpoints robisz mapę (create quantize from hitpoints, czy jakoś tak), ustawiasz snap to quantize: wybeierasz swoją mapę hitpointów. Robisz ścieżkę midi (drum track) klikasz na pierwszym uderzeniu i z wciśniętym l.p myszy przeciągasz wzdłuż ściezki. Dźwięi pojawią się w miejscach hitpointów. Pisze z pamięci więc możliwe, że gdzieś wsadziłem "babola" :) Ale chodzi o zasadę. Minus jest taki, że tracisz informację velocity, wszystkie dźwięki będą miały ten sam parametr.

Inny patent to kt drumtrigger: http://freemusicsoftware.net/pl/plugins/audio_to_midi/ktdrumtrigger-212.html
    No i oczywiscie drumagog jest the best moim zdaniem.

Share This Page