1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

POD XT - pare istotnych pytań.

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Phoby, 12 Grudzień 2005.

1. Phoby Guest

WItam. W najbliższym czasie prawdopodobnie zostanę użytkownikiem PODa, czy szczęsliwym? To się okaże, ale wszystko wskazuje na to ze tak:) ALe do rzeczy:

Czy do PODa musze miec stabilizowany zasilacz? wystarczy zwykly? potem ewentualnie zakupie stabilizowany, jednak czy to nie bedzie mi jakos bardzo negatywnie wplywało na brzmienie? jakie powinien mieć parametry? na chacie mam 500 mA, to pewnie za mało 2000 mA styknie?

Instrukcja w języku polskim... będę miał pewnie po angielsku, umiem niby język ale lepiej czytałoby mi się po polsku :) Ma ktoś? pdf'a albo coś :)
  2. amerykanin Guest

A nie dostaniesz zasilacza razem z pod'em ?
  3. Kali Guest

dokładnie, do poda dołączony jest zasilacz
  4. Hardi Aktywny Użytkownik

podaj mi e-mail to ci wyślę
  5. Phoby Guest

kupuję poda z usa, tam maja inne napięcie w gniazdkach....

Hardi: pawel.gnr@wp.pl z gory dzieki
  6. Kali Guest

no to dostaniesz zasilacz z USA, potrzebne Ci tylko jest zewn. trafo na 230V, ja w ten sposób obsługiwałem PODa XT i żadnych felerów nie zaobserwowałem...

w skrócie potrzebne Ci będzie coś takiego
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72606813
    tylko z 1nym wejściem :)
  7. Phoby Guest

po co mi takie cos, skoro moge taniej kupic zasilacz? zreszta zasilacz nie miesci sie w paczce, a wieksza paczka podraza ksozta i czas wysylki przedluza. Wydaje mi sie ze lepiej i taniej wyszloby mi kupic zasilacz 230 V i gra sprawa:)

taki transformator bylby mi potrzebny chyab jakbym chcial np telewizor od nich kupic, to przeciez niewymienialbym podzespolow w telewizorze, tylko kupił takie cos i gra. ale skoro POD jest zasilany zewnetrzym zasilaczem...?
  8. Kali Guest

no ja takie coś używałem i było o.k., jeśli uważasz, że zasilacz rozwiąze sprawę to luz
  9. Phoby Guest

jestem pewien ze zalatwi tą sprawę :)

ok w sumie, wszystko wiem. instrukję dostałem od hardiego, wielkei dzięki! Co do zasialcza tez juz sie wszystkiego dowiedziałem, temat uwaząm za zamknięty:) Na domiar moge dopisać, ze sprzedam zasilacz uniwersalny o natezeniu 500 mA, napięcie mozna zmienic i tak samo polaryzacje ;)
  10. Grim Guest

wystarczy zwykly transformator ... bez prostownika - pod oczekuje napiecia 9V AC ... 2 A.
    Mi zrobili taki w Merlinie ... ale mozna tez kupic u polskiego dystrybutora oryginal i nie wyjdzie duzo taniej - a bedzie mniejszy.
  11. Phoby Guest

a kto jest polskim dystrybutorem i ile mniejwiecej by mni to wyszło ?:p
  12. Grim Guest

lauda audio

zadzwon do nich
  13. Phoby Guest

aaa tak, dzwoniłem, zaspiewali sobie 140 za zasilacz! to ponad 1/10 tego co dałem za samego PODa :( zamowilem juz inny zasilacz, z dokladnie takimi samymi danymi za troche mniejsza kase, jutro bedzie wielkie testowanie PODa, mam nadzieje, ze sie nie zawiode! dzieki, pozdro ;)
  14. Grim Guest

powodzenia ! pod xt to doskonale narzedzie, szczegolnie jak dokupisz model packi :)
  15. Phoby Guest

Mam problemy ze sciagnieciem zasilacza do mojego PODa, nie wiem czy zamawiać zwykły, niestabilizowany, jest to koszt max. 50 zł, czy stabilizowany/rogyinalny co daje szot 100-140 zł. Róznica jest wielka! Który zasilacz kupic/ Podobno z niestabilizowanym sa problemy z pamiecia, ale nie wiem na ile to prawda! proszę o pomoc! ;(
  16. Hardi Aktywny Użytkownik

Tylko stabilizowany, o niestabilizowanym zapomnij, chyba, że chcesz mieć problemy.
  17. zameryki Guest

Share This Page