1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Pitch

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez danas, 28 Styczeń 2011.

1. danas Użytkownik

Witam.

Poszukuje jakichs pluginow sluzacych do obrobki wysokosci dzwieku. Jesli cos mixuje to najczescie po prostu rozciagam, albo korzystam z pokladowych narzedzi w Pro Tools i Ableton. Natomiast chcialem zapytac o jakies pluginy, ktore mozna wykorzystac w real time.

Jak najwiecej pomyslow poprosze, bo interesuje mnie zarowno transpozycja wysokiej jakosci jak i efekty, ktore dodaja jakies swoje artefakty. Zarowno platne "profesjonalne" jak i darmowe - dziwne wtyczki poprosze :)

Autotune znam :p Chce przetestowac duzo wiekszy zbior wszystkiego co przetwarza pitch. Nie chodzi o delikatna korekcje intonacji np wokalu tylko o dodawanie harmonii do np gitary itd.

Jesli znacie jakies fajne urzadzenia to tez poprosze, chociaz nie wiem kiedy bede mogl sobie pozwolic na np eventide :)
  2. JoachimK moderator globalny

Celemony Melodyne, Waves Tune / SoundShifter Bundle / UltraPitch, SoundToys PitchDoctor (TDM), GVST GSnap, Helicon Harmony (PT/PowerCore), Prosonic Time Factory (a może i z innej beczki: Prosoniq Orange Vocoder?), SmartElectronix MadShifta, VisualVox (mocno niestabilny kiedyś, nie wiem jak teraz), Mu Voice,Vielklang,... nie pamiętam :p

edit: acha - nie zawsze real-time, bo się po prostu nie da - jak w trybie manual w Autotune

Share This Page