1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks Pastorałka -slady.

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez paul, 25 Lipiec 2011.

1. paul Użytkownik

Do zimy co prawda jeszcze daleko - ale jak ktos chce - to moze sobie pomiksowac. 161MB.

Tempo 72.

http://www.megaupload.com/?d=PX4L5AFO

Rawmix:

Załączone Pliki:

• RAW.mp3
      File size:
      4 MB
      Wyświetlenia:
      68
    konop_tnt lubi to.
  2. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    na zachętę:D

Załączone Pliki:

3. jaca Stały Użytkownik

bardzo prawie fajnie;)
  4. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Gregor :) opuszczasz się :)
  5. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Miks spoko, prócz za ciemnego wokalu.
  6. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Takie fajne ślady się marnują :(

Moim zdaniem :) Idealne na następny konkurs :)

Ale tu widać, tylko Husqvarna rządzi :)
  7. jaca Stały Użytkownik

no no no ...no i bardzo dobrze:D
    A ciekawe jest rzeczywiście.
  8. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Dla mnie za .....................................................................ście :D

Występują tu przeróżniaste problemy realizatorskie, z którymi można sobie poradzić :)
  9. mackie1620 Początkujący

10. mackie1620 Początkujący

Szkoda, ze nikt nie chce mi nawet namiastki konkretow podpowiedziec, wazne to dla mnie
  11. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    no daje rade, werbel jakby mi uciekał w prawą stronę, wokal dla mnie za jasny jak i całość - ale mi napisali że u mnie za ciemny - więc pewnie jest oki, do tego za duzo poglosow - i ciagnacy sie na werblu jak z ballady lat 80 - ale moze tak ma byc - to nie moje klimaty i malo mnie kreca wiec.... - takie moje uwagi ( i calosc cicho :D)

No i nie wiem czemu w nazwie pliku dales SIn ???- chyba ze przerabiales moja wersje miksu - bo ja z nagraniem nie mam nic wspólnego - tak na marginesie. Zresztą "grzeszna pastorałka" - to też coś :rock:

Pozdrawiam,
  12. mackie1620 Początkujący

Dzieki bardzo za cenne uwagi. Taki tytul wzialem od Ciebie, ale to chyba nie stotne?
    Pozdrawiam
  13. Royal Sound Production Początkujący

DAW:
    Cubase, Logic
    Zaciekawiło mnie :D więć pogrzebałem trochę i wrzucam do oceny.

Załączone Pliki:

14. Royal Sound Production Początkujący

DAW:
    Cubase, Logic
    No to jak? Będzie ocena? :D
  15. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Bedzie, z tego co na szybko przesłuchałem - mogę obstawiać że jakby kręcone pod mój miks (chociaż moge się mylić - no i mój cięzko traktować jako referencję), ale słychać że mamy podobny RMS, jasność również może min min twój jaśniejszy natomiast masz jaśniejszy wokal to na bank (zresztą przeczytałeś pewnie to co wyżej zostało napisane
    szybko wyciągnąłeś wnioski - poprawiłeś to na co inni zwrócili uwagę i już. Całość z mniejszym dołem, jak i wyżej HPF na śladach dane (takie mam odczucie) - więc nie mogę napisać nic innego jak - no daje rade :D

P.S.
    I po co załącznik w wav ??? Myślisz że chce się ludziom ściągać ??? chyba że Chciałeś zabić nas "jakością miksu" ;)

Pozdrawiam,
  16. Royal Sound Production Początkujący

DAW:
    Cubase, Logic
    Dzięki :D kręcone akurat nie pod ciebie, ale myślę, że jakoś tak naturalnie idzie w tę stronę. Myślę bardziej, że mamy podobny sposób myślenia o miksach (akurat w tych klimatach). A co do wav to jakieś przyzwyczajenie? :D zresztą mam wypasiony internet więc mi wszystko jedno co przesyłam, ale rzeczywiście ściąganie może być uciążliwe :D dzięki za info, będę słał empetruje :D Jeśli chodzi o EQ to:

AC G1 podcięte poniżej 90 Hz
    AC G2 podcięte poniżej 110 Hz (dość głęboko, można było mniej, ale tak uczyniłem :D )
    ELG podcięta poniżej 90 Hz
    Bass podciety poniżej 30 Hz
    OH podcięte poniżej 80 Hz
    ORCH podcięte poniżej 100 Hz (kolano 6dB w sumie nie potrzebnie, bo tam jest fajny dół)

No i reverby na powrotach też podcięte poniżej 200 Hz o jakieś 12 dB.

To tyle z HPF :D więc ogólnie zgadza się jaśniutko.

Suma:

PSP Old Timer: ratio 2:1 ; GR max 3dB ; atack/release auto ; make up 4 dB
    TRacks Prog EQ1: +3dB pobite 4 KHz ; out EQ +4,5 dB
  17. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    daj coś z "szatana" - to mnie interesuje najbardziej :D jak tam mnie zabijesz miksem to jesteś gość !!! takie ślady jak tutaj miksują się praktycznie same i ciężko coś spier..., używając podstawowych zabiegów, co innego żywe gary,przestery i takie tam....

to niczym nie dopalone na koncu ???, jakis limiter cliper czy coś ?

Pozdrawiam,
  18. Royal Sound Production Początkujący

DAW:
    Cubase, Logic
    Daj ślady (coś w stylu Disturbed albo Machine Head, masz? albo cokolwiek) jak masz to posiedzę nad tym :D (nie ma to jak wbić komuś ambicjonalnego gwoździa :p ) Na sumie nie ma clippera ani limitera, po prostu sam DAW mi klipuje na tyle ile, na ile to jeszcze nie harczy ! :D
    Apropo tego, że się to samo miksuje to zgadza się!
  19. jaca Stały Użytkownik

Disturbed? Same sample, porżniete pasma az oblesnie od selektywnosci;)
    kierunek metal-szwecja-miks, to jest wyzwanie;)
    Royal Sound Production oraz sinmix lubią to.
  20. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase

Share This Page