1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Parker NiteFly-M

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Satch, 27 Styczeń 2006.

1. Satch Początkujący

Chciałbym usłyszeć opinie o tej gitarze, co prawda obejrzalem juz filmiki na stronie i poczytalem troche opinii na harmony central, ale moze jeszcze ktos powie cos ciekawego na jej temat jesli mial z nia stycznosc. Interesuje mnie przede wszystkim mostek, chodzi glownie o to czy dobrze trzyma stroj jesli sie go odblokuje i dziala w dwie strony jak floyd. Gitara kosztuje troche kasy (z tego co sie orientuje to ok 6500zl) i chce wiedziec czy nie przeplaca sie troche za firme. Poza tym wygoda gry i to chyba tyle :wink:

Pzdr
  2. Hardi Aktywny Użytkownik

Nie wiem czy grałem dokładnie na tym modelu, ale grałem na Parkerach. Brzmienie nie powaliło mnie, ale to pewnie dlatego, że te gitary nie były z drewna tylko z jakiegoś tworzywa. Bardzo wygodny, sportowy gryf, a ten mostek wilkinson to jest wypas, chciałbym gdzieś kupić taki, jeśli się da.
  3. Satch Początkujący

Gitara jest zrobiona z drewna, gryf rowniez, tylko ze jest on powlekany cienka warstwa kompozytu, skladajacego sie z wlokna weglowego i czegos tam jeszcze, aby wzmocnic jego wytrzymalosc. Te mostki sa robione przez fishmana specjalnie dla parkera wiec raczej bedzie problem z kupieniem, ale na stronie fishmana mozesz kupic jednostronny mostek z piezakiem :wink:

pozdro
  4. Hardi Aktywny Użytkownik

a możliwe, możliwe, że jest tylko powlekana, a nie zrobiona w całości z tego włukna, co nie zmienia faktu, że brzmieniow nie powaliła mnie, ale to oczywiście kwestia gustu :)

Tego właśnie się obawiam, że nie da się takich samych kupić osobno, ale naprawdę mostki w tych gitarach to wypas, chodziły jak burza i nic nie rozstrajało
  5. Rambler Początkujący

Możesz nam wyjaśnić co ma wspólnego gitara lub jej gryf, albo w ogóle muza ze sportem? :?: :shock:
  6. Hardi Aktywny Użytkownik

1 raz spotykasz się z takim określeniem??? A słyszałeś o tym, że brzmienie może być np. ciepłe czy też ciężkie? Więc co ma wspólnego brzmienie z temperaturą i wagą? ;) Gryf sportowy to bardzo wygodny i dość wąski gryf przeznaczony do szybkiego grania, jak np. w większości Ibanezach :)

Share This Page