1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Orange Tiny Terror

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Bartek_L, 27 Lipiec 2009.

1. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

bartku jest szansa abys zamiescil same slady gitar tak jak sie nagralo bez zadnej edycji null ;), jestem bardzo ciekaw jak brzmia surowe, ewentualnie do tego jakis screan eq itd z edycji ???

pozdrawiam,
  2. Bartek_L Użytkownik

Zawód:
    z zaw. inż elektryk
    Na samych śladach nic nie ma. Korekcja zrobiona na grupach. Na ścieżce lead zupełnie nic EQ. Drive i clean jak widać. W załącznikach suche ślady bez niczego.

Załączone Pliki:

• clean.mp3
      File size:
      126.2 KB
      Wyświetlenia:
      36
    • drive.mp3
      File size:
      260.4 KB
      Wyświetlenia:
      38
    • lead.mp3
      File size:
      600 KB
      Wyświetlenia:
      38
    • clean.jpg
      clean.jpg
      File size:
      46 KB
      Wyświetlenia:
      39
    • drive.jpg
      drive.jpg
      File size:
      47.1 KB
      Wyświetlenia:
      41
  3. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

wielkie dziei juz obczajam ;)

Pozdrawiam,
  4. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

jeszcze jedno zatem, jeżeli bedziesz tak łaskawy :D, czy screan z sekcji master z ustawień wtyczek byłby wielkim problem ???, bo dla mnie dużym zbawieniem (wiem ze to co zapięte na sumie w dużym stopniu wplywa na brzmienie instrumentow w miksie), chyba ze na sumie byl zapiety jedynie limiter ???

Pozdrawiam,
  5. Hardi Aktywny Użytkownik

z TC najlepszy byl 2290 :D a teraz najlepszy to Eventide TimeFactor :cool:
  6. kluczewp Użytkownik

Mógłbyś wytłumaczyć dokładniej w jaki sposób puszczasz 4 urządzenia po cyfrze , gdzie w karcie zazwyczaj jest tylko jedno we/wy spdif? Dla niektórych pewnie banał ,ale wiem ,że dla przynajmniej paru osób z forum jest to zagadka.
  7. Bartek_L Użytkownik

Zawód:
    z zaw. inż elektryk
    Zależy jaką ma się kartę! Tu link do kart których ja używam http://www.rme-audio.de/en_products_hdsp_9652.php mam dwie takie. Karty te mają tylko i wyłącznie cyfrowe wejścia i wyjścia! Mam do dyspozycji 6xADAT i 2xSPDIF co daje razem 52 wejścia i 52 wyjścia cyfrowe. Głównie korzystam z ADATów, żeby podpiąć inne zewnętrzne urządzenia. Do kowersji z ADAT na SPDIF lub AES/EBU używam takiego urządzenia http://www.rme-audio.de/en_products_adi_4_dd.php
    Jeśli moja wypowiedź jest mało czytelna to piszcie co jeszcze chcecie wiedzieć.

Share This Page