1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Orange Tiny Terror

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Bartek_L, 27 Lipiec 2009.

1. Bartek_L Użytkownik

Zawód:
    z zaw. inż elektryk
    Witam!
    Zakupiłem tak zwany "prostownik" do studia :) W wolnym czasie w niedzielę nagrałem kilka akordów aby sprawdzić czy TT daje radę w rockowych riffach.

RadekX lubi to.
  2. Świetnie zrobiłeś tą prezentację. Bardzo pomysłowe.
    Pozdrawiam
  3. Ziober Użytkownik

Popieram, bardzo przyjemne to jest. No i ladnie brzmi.
  4. Hardi Aktywny Użytkownik

5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Zawodowo to brzmi,wszystkie gitarki zagrales na nim?Bez zadnego dopalacza typu Tube Screamer?Mialem okazje grac na tym zelazku,fantastyczne cacko,a gra glosno jak pierun.Ponoc tylko maly Egnater moze sie rownac z tym piecykiem.Pzdr.
  6. Bartek_L Użytkownik

Zawód:
    z zaw. inż elektryk
    Tak jak widać na obrazku. Wszystko tylko TT łącznie z basem. Tego nie trzeba niczym dopalać, to była by zbrodnia:) Najlepsze jest to że tak jak widać na końcu nagrałem to na jeden mikrofon i to z średniej jakości głośnikiem. W przypadku konstrukcji typu "procesor" (line6, behringer, marshall itd..) choć bym tysiąc mikrofonów różnych ustawił to nie da to i tak dobrego efektu, tu wystarczy nawet jeden i koniec to po prostu gada. Mam już sprawdzone, najlepsze brzmienie uzyskuje z głośników V30 i 10 calowego legenda 121. Ponieważ TT dość szybko przesterowywuje sygnał opracowałem już małą modyfikację aby uzyskać porządny czysty kanał. Może zrobię o tym kolejne video. Co do Egnatera to Rebel 20 ma bardzo fajny clean na 6V6 i być może będzie to kolejne "żelazko" w moim studio.
  7. VeT Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dźwięku
    DAW:
    Cubase, Samplitude
    Te piec to petarda kilka razy już nagłaśniałem go na live i nie ma lepszego brzmienia. Raz słyszałem tylko porównywalny piec DIY zrobiony przez pewnego konstruktora z Białegostoku. Ale Orange to po prostu klasa sama w sobie.
  8. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    ciekawe co robiłeś dłużej - nagrywki czy filmik ;)
  9. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Bartku zabrałeś foty, napisz jaki to mikrofon był przystawiony do paki jakiś shure chyba ??? czy bardzo ingerowałeś w brzminie gitar po rejestracji, 2 sciezki były ??? prawa i lewa czy jeszcze duble ???, ogólnie naprawdę spoko gada !!!!

Pozdrawiam,
  10. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    co prawda nie bartek ale wygląda jak beta57 chyba, że się mylę? :)
  11. Bartek_L Użytkownik

Zawód:
    z zaw. inż elektryk
    Jedno i drugie powstało bardzo szybko i spontanicznie, zloopowałem kawałek bębna, z marszu wymyśliłem riff, dograłem bas i solo. Kilka fotek zrobiła mi moja żona, przyczepiłem taśmą kamerę do gryfu i już. Wszystko zabrało mi kawałek niedzielnego popołudnia:)

- nic nie zabierałem:)
    - tak to shure Beta57A
    - jak napisałem wcześniej , stawiasz to i grasz, nie trzeba nic ingerować
    - klasyka tematu, riff drive w dublu reszta wszystko po jednym śladzie, przestrzeń w miskie zrobiły pokazana na końcu dwa M1 i D2
    - ogólnie dzięki wszystkim za zainteresowanie bardzo
  12. Hardi Aktywny Użytkownik

Z calego serce polecam Ci ten piec, ma nie tylko swietny clean ale i rewelacyjny przester strasznie czuly na artykulacje itd.
  13. kluczewp Użytkownik

Co to jest ten M1 i D2?? Całość wygląda jak świetnie zrobiona reklamówka tego orange. Na mnie podziałało ,chociaż przyznam ,że w równym stopniu jak te procesory pogłosowe ;).
  14. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
  15. kluczewp Użytkownik

Dzieki wielkie . Znowu zachorowałem na kolejny klocek..
  16. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
  17. Bartek_L Użytkownik

Zawód:
    z zaw. inż elektryk
    Ja wszystkie moje klocki gonię po cyfrze i jakoś szumy mi nie przeszkadzają. Poziom szumu cyfrowego z D2 jest na poziomie -110dBsF. Z M1 jest różnie zależnie od wybranych funkcji ale i tak jest to poziom ok -90dBsF max więc chyba nie przeszkadza. U mnie 4 TC grają po cyfrze do RME ADI 4-DD potem po adacie do karty.
  18. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Ja M1 wożę na live'y więc leci po xlr'ach i czasami te szumy tak wkur....ają że masakra...
  19. kluczewp Użytkownik

m one xl
  20. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    heh, fajna rzecz. szkoda, że cena tak do góry poszła. z półtora roku temu kupiłem go za 1800 PLN teraz widzę 2400... w ogóle zły byłem bo dystrybutor przez jakiś czas miał promocję na D two i za 1900 PLN można go było wytargać a spóźniłem się tylko 2 dni i już stał jak dla mnie po 2400... :(
    ale fajne urządzenie. do czego go chcesz uźywać?

Share This Page