1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Nowe wtyczki zainstalowane

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez GrS, 24 Marzec 2011.

1. GrS Użytkownik

przerzuciłem się na Adobe Audition wgrałem sobie takie wtyczki Dynamic Spectrum Mapper i PSPEasyVerb czy są dobre i moge na nich coś zrobić? i czy macie jeszcze jakieś wtyczki, żebym mógł ogarnąć ? albo czy macie takie wtyczki i czy podzielicie się jakimiś podstawowymi ustawieniami jakimiś fajnymi?
  2. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    użytkownik Protoolsa / konstruktor BlueBoardAudio
    DAW:
    Pro Tools
  3. Matey Użytkownik

Zawód:
    Wieczny Student
    DAW:
    Reaper
    DSM to dobry, rozbudowany, płatny kompresor i jak najbardziej przydatny
    http://www.dzwiek.org/threads/dynamic-spectrum-mapper.2765
    Dla takich procesorów nie podaje się gotowych presetów, ponieważ ustawienia będą inne zależnie od dźwięku z, którym pracujemy. Musisz nauczyć się obsług np. czytając Zakamarki Audio prowadzone rzez Igora.
    http://zakamarkiaudio.pl/
    Reverb zawsze się przydaje. Można pokombinować z darmowymi: Togu Audio Line TAL-Reverb III, Kjaerhus Audio Classic Reverb, Martin Eastwood Audio Mverb, Variety Of Sound epicVerb, Voxengo OldSkoolVerb lub też rozbić skarbonkę i zakupić: 2CAudio Aether Algorithmic Reverb, eaReckon EAReverb, Lexicon PCM Native Effects Plug-In Bundle (cena jest zabójcza :(), Relab LX480 i na koniec, wtyczka pogłosowa, w przeciwieństwie do wymienionych, nie oparta o algorytmy - LiquidSonics Reverberate.
    ogromna baza danych
    http://www.kvraudio.com/

darmowe jak i płatne wtyczki VST (polecam SPAN, MSED)
    www.voxengo.com
    kolejne darmowe wtyczki
    http://kunz.corrupt.ch/

dobry, polski blog
    http://0db.pl/

4Front Technologies W1 Limiter - darmowy klon Waves L1
    George Yohng's W1 Limiter - jak wyżej
    Elysia niveau filter - darmowy filtr z mpressor
    Flux:: Stereo Tool - panorama
    GSi WatKat - taśmowe echo
    GVST GClip - przydatny clipper
    Kjaerhus Audio Classic Series - paczka 9 darmowych efektów. Trudno dostępna, ponieważ padł serwer Kjaerhus Audio.
    Luxonix LFX-1310 - rozbudowany multiefekt
    Noizware TriDirt - trójpasmowy przester
    RNDigital Labs Inspector - wtyczka do monitorowania sygnału
    vladg sound Molot - agresywny kompresor dynamiki z ciekawym GUI
    ProT lubi to.
  4. GrS Użytkownik

o kurcze dzięki wielkie mam więcej niż chciałem:)
  5. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Wśród darmowych pogłosów zapomniałeś o SIR 1008 - pogłos splotowy VST. Ładuje impulsy w wielu formatach, dobra jakość algorytmu splotu. Wadą jest duże opóźnienie.

Oprócz tego:
    - Massey Plugins - świetne darmowe wtyczki do protools (mają pewne ograniczenia)
    - SoundToys DevilLoc - chwilowo darmowy przesterokompresor - polecam ;)
    - Flux Bitter-Sweet -darmowy modyfikator transjentów: - szczerze polecam!
    - Sonalksis FreeG - darmowy dodatkowy fader w formie pluginu - doskonały.
    - ReaPlugs - również darmowe wtyczki - doskonała bramka, ciekawy kompresor pasmowy i pare innych fajnych rzeczy - tylko wersje VST i niestety dość niestabilne. O ile się nie mylę w reaperze występują w swoim DAWowym formacie.
  6. Marcin Szwajcer moderator globalny

Zawód:
    wiadomo
    niestabilne? zaskakujące, w jakim DAWie? u mnie działają bez zarzutu nawet nawet konwertowane do RTAS w Pro Toolsie.
  7. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Haha zgadnij w jakim DAW ;-)
    Oczywiście, że Cubase 5 - notorycznie miałem problemy z GUI. Dobrze wiedzieć że nigdzie indziej się to nie dzieje...
  8. GrS Użytkownik

a co myslicie o Izotope to jest wtyczka dla amatorów tak na początek zabawy z dzwiękiem czy warto mieć ja przy sobie?;)
  9. Matey Użytkownik

Zawód:
    Wieczny Student
    DAW:
    Reaper
    iZotope to firma. Chodzi Ci pewnie o Ozone, ale oczywiście jest znacznie więcej produktów - Nectar, Alloy, Trash, Stutter Edit i inne. Przydadzą się Ozone (mastering), Alloy (miks) i Nectar (obróbka wokalu). Na początek to i tak dużo :)
  10. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    najpierw kupiles dsm a teraz pytasz czy to dobra wtyczka ? dziwne...

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. kjaerhus audio classic series

,
  2. wtyczka do dzwięku

,
  3. wtyczki vst adobe audition

,
  4. wtyczki do adobe audition jak,
  5. wtyczki z dobrymi pogłosami,
  6. darmowe wtyczki vst pogłos,
  7. kompresor pasmowy plugins,