1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

NI Razor

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez Marc The Drummer, 27 Maj 2011.

1. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Czy ktoś ma ten instrument? Jakie wrażenia? I jak się on ma w stosunku do Massive'a?
  2. master_of_mastering Użytkownik

Zawód:
    kompozytor
    DAW:
    Reaper
    fajny, ładny, bardzo prosty w obsłudze, jednak jak masz już massiva to nic nowego z tego nie wyciśniesz, massive pozwala na dużo więcej.
  3. pecemak Użytkownik

Brzmi tak samo jak wszystkte wtyczkowe Nie jest samodzielnym vst tylko instrumentem reaktora
  4. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Nie tylko instrument reaktora tylko wystarczy zaaplikowac kontakta w formie VST do DAW zeby uruchomic Razora. A wedlug mnie nie ktore wtyczki brzmia tak samo jak sprzet o ile sie umie je dobrze wykorzystac [choc sam z natury jestem sprzetowcem]
  5. pecemak Użytkownik

Nie tylko instrument reaktora tylko wystarczy zaaplikowac kontakta w formie VST do DAW zeby uruchomic Razora. A wedlug mnie nie ktore wtyczki brzmia tak samo jak sprzet o ile sie umie je dobrze wykorzystac [choc sam z natury jestem sprzetowcem][/quote]

Do kontakta to trzeba zaaplikować kabel od komputera bo faktycznie razor bez tego nie ruszy:D
    Razor zbudowany jest z modułów reaktora Sam możesz coś takiego wystrugać jak wiesz co z czym i gdzie
    połączyć
  6. Arab Użytkownik

Hmm to co wcześniej napisaliście to prawda jednak zapomnieliście o jednej subtelenej różnicy, która decyduje o specyficzności Pazura.

Razor pozwala na kreowanie dźwięków trochę inaczej niż w przypadku podobnych do niego produktów. Z jednej strony jest to typowe kręcenie gałkami i przełącznikami a z drugie coś, co możliwe jest dzięki wykorzystaniu natywnej architektury Reaktora. To jest tworzenie w oparciu o specyficzny analizator widma. Ot taka fajna zabawa. Obserwujesz ten nazwany przez producenta efekt "3D" i próbujesz różnych kombinacji.

Edit: W dołączonej do instrumentu bibliotece gotowców jest dużo basów w stylu Dub Step'u. Po pierwszym uruchomieniu miałem wrażenie, że ten instrument był projektowany głównie pod ten gatunek i nu rave. Jednak jest to mylne spostrzeżenie bo Razor pozwala na uzyskania naprawdę różnych brzmień.

Użycie procesora na Snow Leopardzie maks 25 %, na 7 (64 bit) około 30% (I3 2,13 GHz)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. razor vst

,
  2. ni razor vst