1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Nebula Acoustica Audio

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez SONIC LOFT STUDIO, 12 Październik 2010.

1. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    U mnie coś nie bangla z Cubase
  2. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    No mi ta wtyczka też zawiesiła Sonara po 5 minutach użytkowania :p... później nie było niespodzianek...
  3. kzw Początkujący

Zawód:
    muzyk
    U mnie było to samo więc na razie dałem sobie z nią spokój.
  4. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Stabilnosc wtyczek to jedna z pierwszych rzeczy na jakie zwracam uwage... Nebula moze i ma potencjal ale wysypka po 5 minutach... nie wzbudza mojego zaufania...

Sent using Tapatalk
  5. SONIC LOFT STUDIO Użytkownik

Zawód:
    realizator
    DAW:
    Sonar
    A u mnie pod sonar 8.5 chodzi bez problemu, nie wywala, działa bez zarzutu, ale zaczyna mi schodzić zafascynowanie podczas dłuższego używania w miksie:)
  6. Snobe Początkujący

Jesli komus sie wiesza Nebula w Cubase, proponuje uzyc wersji Nebula Reverb. Ma wieksza latencje, ale zjada mniej CPU. Ogolnie od dluzszego czasu obiecuje sobie, ze dokupie RA< (mam tylko 2 giga), bo odkad mam 4 rdzenie, uzycie cpu jest male i brakuje mi jedynie pamieci zeby uzyc kilkadziesiat instancji.

Mala rada:
    Jesli komus wiesza sie Nebula przy probie przestawiania w tryb CUDA, to potrzebny jest CUDA toolkit 3.0 od Nvidii - mialem starszy i Nebula sie wieszala.
    Dzisiaj zainstalowalem toolkit 3.0 i sie nic nie wiesza + mam wrazenie, ze mam troche wiecej wolnego ramu, zapewne Nebula laduje programy do mojego Geforcea 8600GT (niestety mam tylko 256mb ram na nim...)

Share This Page