1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Nasz ulubiony przester do stopy/werbla

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez Tomcio, 6 Sierpień 2011.

1. Tomcio Początkujący

Witam Panów, oczywiście chodzi mi o przester pluginowy.
  2. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Wasz? Nie wiem.

Mój to albo przesterowane wyjście kompresora (najczęściej CLA-76 Bluey), albo (jeśli ma być taki prawdziwy przester) to, jak wszędzie, niezastąpiony jest SansAmp PSA-1 :D

Pozdrawiam!
  3. Heinrich Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    Massey - TapeHead lub Camel Audio - CamelCrusher oba darmowe.
  4. Dr. Fleischman Użytkownik

Od kiedy Tape Head jest darmowy? Na oficjalnej stronie cena to 69$.
  5. Tomcio Początkujący

Może jeszcze ktoś ma swoje ulubione urządzenia/plugini/sposoby?
    Chciałbym żeby tak z 10/15 uzbierać, przyda się każdemu.
    Tak jak mi się podoba perka w numerze MGMT- Electric Feel, jest tak zmiażdzona, że aż z niej nic nie zostało:p
    Hasło na najbliższy rok - niszczyć świetnie brzmiące ścieżki, stąd moje zainteresowanie:)
    Mój sposób to przesterowanie stołu, oczywiście gdy mamy dobre przedwzmacniacze.
  6. Jurek Użytkownik

Zawód:
    Software Developer
    DAW:
    Reaper
    Magnetofon. A jeśli brak, to darmowy Ferox, ew. typowy przester - (też darmowy) Ruby Tube. Kiedyś też udało mi się skutecznie zrobić reamping werbla przez piec gitarowy. Gdyby nie lenistwo, pewnie stosowałbym częściej...
  7. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Jednym z najbardziej kreatywnych urządzeń będzie Thermionic Culture Vulture.
  8. Heinrich Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    Sorki chodziło mi o tego Massey'a niestety coś mu strona zdechła naprawdę fajna wtyka odpowiednik tej z PT
    http://www.kvraudio.com/news/8881.html
  9. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    nadal jest platny :). za darmo masz demo z be zapisywania ustawien ;]
  10. Tomcio Początkujący

TVC to kozak rzeczywiście. co do innych to jakoś mam wrażenie, że dostaje wtyczki odpowiedzialne za saturację, emulowanie brzmienia taśmy etc. Nie wiem czy to takie stricto przestery, która jadą chamskim środkiem. Bo idea jest taka że je wrzucić w tryb równoległy bo tak to bedzie brzmiało jak kupa. Dokładnie mi chodzi o fuzza. Mam wtyczke TS secret, na bas się sprawdza ale na bębny tak średnio.
  11. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    D
    Dominik.byla taka wersja AU do Logica,cala biala z dwoma faderami,ktore sie posuwalo:) a nie krecilo jak w oryginale,dziala tylko w opcji MID i to jest za darmo w pelnej wersji.
    Heinrich lubi to.
  12. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Ja używam Tape it, oraz voxengo tube amp. Jest jeszcze ferric TDS, ale on jest dużo subtelniejszy w moim odczuciu od innych psudotaśmowych ocieplaczy/dopalaczy.
  13. AKYSZ Stały Użytkownik

WAVES Signature Collection CLA DRUMS

Share This Page