1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Najlepsza asystentka do tej pory...

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez Luke Audio, 28 Maj 2011.

1. Arab Użytkownik

Sama prawda. :D Tylko trochę ciężko się takich szuka i często mają dość trudny charakter. Co nie oznacza, że nie niemożliwy do "oswojenia".
  2. jaca Stały Użytkownik

lub oswajają;)
    Dziewczyny, wyjasnijcie tym gburom gdzie ich miejsce:aetsch:
  3. jaca Stały Użytkownik

samobojca;)
    "... inaczej można sobie tylko zjebać życie..." taa:alberteinstein::D
  4. Arab Użytkownik

hehe ja tego też nie wykluczyłem.
  5. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ale co niektórzy tu głupoty wypisuja.

Jak by ich nie było, to by i nie jednego z was nie było.

Nawet jako pojedyńczy atom, a co dopiero jako przypadkowa zbieranina materii :)
  6. Arab Użytkownik

Głęboka myśl :D

Nie wybiegałbym jednak tak daleko z tym. Na wybór matki nie mamy wpływu. Na wybór partnerki tak. A od tego w dużej mierze zależy jakoś naszego życia już nie mówiąc o prawidłowym funkcjonowaniu.

Ja akurat jestem z tych, którzy lubią kobiety i nie wyobrażają sobie bez nich świata.
  7. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Masz rację. Zupełnie o tym nie pomyślałem. Przecież co poniektórzy tutaj mogą być już tymi z probówki :)
  8. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Hej dziewczyny - ja nadal solo! ;) Ciężko cię znaleźć, słońce...
  9. jaca Stały Użytkownik

hm;)
  10. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
  11. jaca Stały Użytkownik

o to Twoje "ich" mi chodzilo;) zabrzmialo jak bys o kosmitach pisal :D
  12. Patrycja Krysik Początkujący

DAW:
    Pro Tools
    Bardzo ciekawa dyskusja. :)
    Czasem podejście "kobiece" - patrz emocjonalne jest dobre. W udźwiękowieniu, kiedy warstwę emocjonalną kreuje się dźwiękiem takie spojrzenie jest niezbędne wręcz. Niestety nie każdemu takiej wyobraźni staje. Technika to nie wszystko. Oczywiście "generalnie są wyjątki od reguły i to całkiem sporo..." na szczęście. :D I nie zgadzam się z tym, że dźwięk korelujący z obrazem to wizja reżysera. Można coś zrobić na różne sposoby, nagrać dźwięk, nadać mu wyraz przez odpowiedni montaż. To nie kwestia tego czy ten dźwięk jest czy go nie ma ale jaki on jest i jak działa na widza.
  13. PacMan Użytkownik

Wracając do tematu - Monitory dla Pearl Jam miksuje kobieta ( i to już od wielu lat ) jakieś inne przykłady ? Może się okaże, że kobiet w tym zawodzie nie jest tak mało ...
  14. Arab Użytkownik

Ciekawą postacią jest ta pani. Delia Derbyshire.

Produkowała muzykę eksperymentalna dla BBC Workshop. Swoją droga kobiety nie tylko sprawdzają się jako realizatorki dźwięku ale też jako dj-ki (np: Magda z Minusa, Annie Nightingale królowa Breaków z BBC) czy producentki. EDIT: Zapomniałem wspomnieć o Wendy Carlos. Pierwsza płyta z muyką syntezatorową - Switched on Bach.
  15. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Wyjątek potwierdza regułę ;)
  16. Arab Użytkownik

Może ale ja nie lubię takich powiedzonek. Nijak się to ma do rzeczywistości :) Dużo zależy od atmosfery w domu i tego jaką drogę edukacji (nie tylko tej szkolnej) przebywa dana osoba. Moim zdaniem jednostki z większymi zdolnościami poznawczymi bez względu na płeć są w stanie wykonywać naprawdę bardzo różne i kreatywne zawody.
    Patrycja Krysik lubi to.
  17. andrzej887 Początkujący

Najlepsza asystentka to moja żona . Nie raz wyleje kubeł zimnej wody i wracam do rzeczywistości ;)
  18. Funk You Użytkownik

Zawód:
    recording/mix engineer, boom operator
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Może to dział filmowy, a nie muzyczny, może temat o pięknych asystentkach z długą tyczka i offtop, ale nawiązując do wątku kobiet-realizatorów muszę wspomnieć o wspaniałej kobiecie, której studentem dane mi było być: Pani Beacie Jankowskiej - Burzyńskiej - realizatorze nagrań i reżyserze dźwięku, związanej z Narodową Orkiestrą Symfoniczną Polskiego Radia, której zarówno technicznych, muzycznych jaki i producenckich umiejętności wielu mogłoby pozazdrościć... Żeby było choć troche filmowo to: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1128358 Poza tym jest jeszcze Pani Małgorzata Przedpełska-Bieniek, która może z tyczką nie biega, ale w polskim filmie robi SPORO rzeczy od ponad 30 lat: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1115

Share This Page