1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Najlepsza asystentka do tej pory...

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez Luke Audio, 28 Maj 2011.

1. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    W wiekszosci przypadkow cala ekipa sklada sie z kolegow. Czasami moze pare kolezanek z charakteryzacji albo kostumiow. Raczej trudno trafic na kolezanki na stanowisku mikrofoniarza....ale czasami... ^_^ najlepszy mikrofoniarz.jpg
    Lex, jaca oraz ummming lubią to.
  2. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    Co to za film? :D
  3. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Titanic 2
  4. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    Reklama dezodorantu dla mezczyzn ;)
  5. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    O stary, Ty to masz życie :D
  6. CENTRALA Użytkownik

Zawód:
    producent, sound designer
    Plaża, dziewczyny, mikrofony... ech
    Miketyson lubi to.
  7. Magda Początkujący

Powiem tak zaczynając naukę w AFIT ,byłyśmy 3 dziewczyny na realizacji na roku i 2 odpadły więc rzeczywiście rzadki widok
  8. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    No, właśnie. Skąd się to bierze, że dźwiękiem zajmują się faceci, a kobiety są w tym fachu bardzo nielicznymi wyjątkami? Od 80' spotkałem JEDNĄ niewiastę w studiu, asystentkę w Radiu Łódź.
    A w Twoim przypadku, czy to był Twój wybór, czy raczej przypadek?
  9. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    To proste - mamy inne mózgi. Kobiety są lepsze w jednych sprawach a faceci w innych.
  10. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    No nie wiem....w tej sytuacji powinno byc akurat inaczej.....jedna z teorii która usłyszałem od mojej szefowej (także nie wiem czy to w 100% postronna opinia ;) )

Kobiety maja bardziej sensytywny organ słuchu ( w szczególności w wyższych frekwencjach ) ma to związek z byciem matką i byciem szczególnie wrażliwym na wołanie dziecka.

Coś w tym jest zwłaszcza iz na najwyższym poziomie w tej branży mozna spotkać sporo koleżanek :)
  11. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    Ale zauważcie, że w muzyce kobiety osiągają sukcesy, grają, śpiewają, komponują, dyrygują, uczą, pracują naukowo. A w realizacji jakoś nie.
  12. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    No nie wiem... oglądając różnego rodzaju dokumenty lub programy z cyklu "behind the scenes"... dźwiękiem w filmach, serialach, dokumentach, reklamach zajmują się w wielu przypadkach laski...

Wydaje mi się po prostu że faceci to szpanerzy i że 90% z nas zaczęła się tym zajmować ponieważ jest to po prostu "fajne" i robi wrażenie na innych (szczególnie gdy dołożymy element "szprzętowy" do układanki)... oczywiście mam na myśli pierwszy bodziec... wiadomo że w miarę poznawania tematu i dojrzewania podejście się zmienia... (chociaż z moich obserwacji wynika że u wielu zostaje :D)
    Natomiast jeśli laska zostaje realizatorem to dlatego że po prostu się do tego nadaje... nie ma potrzeby szpanowania...
  13. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Zauważcie też, że owszem robią to - ale i tak procentowo jest kobiet znacznie mniej w tych domenach od mężczyzn. Płcie nie są równe i nigdy nie były - choć wielu >poprawnych< by tego bardzo chciało.
  14. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    Magda! Będę Ci kibicować.:)
  15. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    To jasne i zupełnie prawidłowe, tylko że to przypomina sytuację np. w biznesie, na kierowniczych stanowiskach, a dźwięk jest pod tym względem jak - nie przymierzając - górnictwo.
  16. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    ja sie nie uwazam za górnika.
  17. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    I słusznie. Jesteśmy wszak artystami. I w żadnym wypadku nie miałem zamiaru obrażać górników, tylko twierdzę, że w górnictwie pracuje mniej więcej tyle samo kobiet, co w dźwięku.
  18. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Ja sory - ale mixer to żaden artysta, nawet najlepszy.
  19. jaca Stały Użytkownik

a ja dumam tak: wiekszość realizatorów to niespełnieni muzycy;)... a dziewczyny jak im nie wyjdzie, zostają mamami:) ZARCIK:)
    jest wiele ciekawszych zajęć niż gapienie się w analizator ;)

a jeśli chodzi o słuch to myślę jak kolega wyżej że "polegamy" tylko kobitkom sie po prostu niechce:)
    Lex lubi to.
  20. Magda Początkujący

Dziękuję ,był to mój świadomy wybór i chcę dalej się uczyć i rozwijać muzycznie :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. najlepszy mikrofoniarz