1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

nagranie kolumny leslie

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez birtuin, 18 Luty 2011.

1. birtuin Użytkownik

cześć!

jak omikrofonować kolumnę leslie? do rejestracji i nagłośnienia.
  2. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    dwa mikrofony na gore, po 2 stronach urzadzenia np sm57 i jeden na dole, np jakis do stopy starszego typu np akg d112
    Luke Audio lubi to.
  3. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    Dla mnie w studiu najlepiej wychodzi 2x SM57 na górny rotor, 421 na dolny rotor. Mozna to samo powtórzyć zjednym SM57 na gore.

Możesz także spróbować RE20 na dolny rotor, tez ładnie brzmi.
  4. birtuin Użytkownik

czyli bardziej dynamiki niż pojemności?
  5. JoachimK moderator globalny

Często robiłem dynamikami (SM57 albo Senh441), nieraz C414, ale to bardziej na dół, a - w zależności od aranżu bywało, że nagrałem bez dołu ;)
  6. birtuin Użytkownik

dzięki chłopaki! to będzie trio jazzowe: bębny, hammond i gitara. będę miał do dyspozycji 4x oktava mk012, 1x akg c-214, 1x StudioProject B1 i kilka SM57. coś wykombinuję :)

Share This Page