1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Nagranie bębnów w nowym pomieszczeniu. Przygotowanie strategii sesji.

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez Tasiorowski, 10 Listopad 2010.

1. Tasiorowski Stały Użytkownik

Nie bój, zespół mi na to nie pozwoli ;)
  2. d.b Aktywny Użytkownik

Zawód:
    obibok
    DAW:
    Pro Tools
  3. 6thFloor Początkujący

Zawód:
    Logistyk
    Tasior jak chcesz mieć taki sound to musisz po pierwsze nagrywać w hali TESCO i mieć inaczej pozakładane mikrofony hehehe..... czy mi się wydaje czy Bonham tam grał hihat nogą ? ktoś to wyłapał ? (ten hihat mnie rozbraja brzmi k**** genialnie). Tak w ogóle to Bonahm nie grał na perkusji ... to perkusja grała dla Bonhama tak samo jak Jack White nie gra na gitarze tylko gitara gra dla niego .. aha i White nie chodzi po scenie tylko lewituje.

Śmiechu... Tasior nie zjebie tego przy miksie. Zamin go skończy dostanie apopleksji od moich bez sensownych uwag
  4. Kikucijo Pneuma Początkujący

Zawód:
    wymarzony
    Tasior zrobi że bedzie git-malina:)
    BTW...Fajnie sie patrzy na Konia jak gra.. Gdybym miał u siebie w studiu szybe to oglądałbym go w sierpniu dzień w dzień przez półtora tygodnia....A tak musze na YT szukać. Ból....;))
  5. hrryniu Użytkownik

Zawód:
    student
    serio?
  6. hrryniu Użytkownik

Zawód:
    student
    coś nie mogłem posta zedytować
    nie zgodzę się. taka technika jest najzdrowsza dla talerzy i też nieźle dają po uszach.
    nie byłem w jednym pomieszczeniu z grającym Ślimakiem, ale mój perkusista uderza talerze tak jak na filmiku z nagrania kolegi Tasiorowskiego i jest głosno aż
    boli(i do tego nie głaszcze bębnów- miodzio):p
    pozdrawiam
  7. lampek Użytkownik

Zawód:
    Chyba realizator dźwięku/producent muzyczny
    DAW:
    Samplitude

Wbrew pozorom, te bębny nie nagrywano w dużym pomieszczeniu. No może wysokie było. Obejrzyj film/dokument "Będzie Głośno". Zobaczysz jak to wyglądało.

Share This Page