1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

naciagi z najmniejszym klikiem

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez prusiewicz.marcin, 25 Marzec 2011.

1. prusiewicz.marcin Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, producent
    DAW:
    Pro Tools
    na wyposazeniu studia mam pearl MMX ( klasyka), ale zauwazylem juz kolejny raz ze zarowno stopa jak i przejscia maja bardzo duzo klika ktory jest irytujacy.
    nagrywalem przez ostatnie kilka dni DW ( jakas wysoka seria)
    tam byly identyczne naciagi jak u mnie, emperor ( te biale)
    zrobilismy test i dostawilismy duzy kociol z mojego zestawu.
    wszystkie byly oczywiscie strojone.... i niestety nadal jest bardzo mocny klik.
    latanie z mikrofonami tez nic nie dawalo:)
    wiec problem jest w samych garach lub naciagach, moze strojeniu
    jakie z waszego doswiadczenia naciagi maja najbardziej pelny i okragly sound ? :) chce uniknac kupowania 100 roznych naciagow:adore::)
    chyba ze pearl mmx tak ma i tak brzmi jesli tak to bede musial sie go pozbyc.
    roznica do przejsc jakie udalo mi sie ustawic na DW to niebo a ziemia.
  2. kornel_k Aktywny Użytkownik

Powiedz lepiej Garbowi, żeby się stukać nauczył ;-)
    Pozdrowienia dla neonów!
  3. aldi Guest

Jeśli chodzi o naciągi na tomy to oczywiście Ambassador Coated będzie miał pełniejsze brzmienie bez klika.
    Każdy bębniarz ma swoje upodobania - ale ja po wielu kombinacjach wróciłem właśnie do Ambassadorów.
    Podwójne naciągi mnie nie przekonują, ale wielu bębniarzy zakłada właśnie Emperiory albo Evans EC2.

Co do stopy - to większość poleca Evans Emad 2. Hmmm - polemizowałbym, ale przy odpowiednim stroju ten naciąg daje radę - tylko mnie denerwują te tłumiki.
    Generalnie chyba Powerstroke wygrywa z Emadem.

Ale to takie gadanie - wszystko zależy od muzy i właśnie strojenia bębnów.
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    rozegrane i częściowo zużyte :)
  5. prusiewicz.marcin Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools

wiem i tylko sie utwierdzam w przekonaniu ze cos jest nie tak chyba ze strojeniem
  6. aldi Guest

Jakbyś wstawił przynajmniej kawałek nagrania to bym powiedział coś więcej.
    Bo dziwnie mi brzmi stwierdzenie "klik na tomach" - bardziej się mówi o kliku na stopie ;)
    Może za dużą czułość dałeś na mikrofony - no ale nie powiem jak nie usłyszę.
  7. prusiewicz.marcin Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    dla wszystkich tomow byl ten sam gain.
    wszystkie nowe naciagi.
    zmiana mikrofonu czy tez jego ustawienia tez niewiele zmieniala.
    zgram dzis i wrzuce
  8. oses Użytkownik

Marcin sprobuj tak jak Aldi powiedzial ambasadorow coated. Sprobuj rowniez Moongel damper pad. Przetnij "gluta" na trzy czesci zeby za duzo sustainu nie zabral, a ataku i niechcianych alikwot troche powinno zniknac.
  9. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Kiedy będzie dziś? :)

Sent from my iPhone using Forum Runner
  10. oses Użytkownik

Share This Page