1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Mostek VST przed mikserem systemowym Win7

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez Pasiasty, 6 Wrzesień 2011.

1. Pasiasty Początkujący

Od jakiegoś czasu próbuję znaleźć aplikację, która umożliwi mi zapinanie wtyczek VST tuż przed mikserem systemowym Windowsa 7. Chciałbym sobie np. equalizować brzmienie słuchawek do odsłuchu materiału z YouTube czy kompresować dynamikę filmu z WMP.

Niestety nie znalazłem niczego co spełniłoby moje oczekiwania. Czy ktoś z Was spotkał się z z aplikacją implementująca mostek VST w systemie Windows? Czy architektura systemu pozwala w ogóle na takie działanie? Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
  2. Pasiasty Początkujący

Bump! A czy koledzy na MACach mają możliwość ustawienia 'globalnego' systemowego EQ?
  3. JoachimK moderator globalny

To może inaczej - jako odtwarzacz wykorzystać Foobara i przez niego przejść na obsługę strumienia VST? No ale z filmami wtedy gorzej...
    Jeszcze inaczej - skorzystać z softwareowego procesora radiowego OmniaAX, który instaluje się jako urządzenie audio w systemie. Tyle że to niezbyt tanie rozwiązanie i nadal nie VST, choć obróbka duża, z wielopasmowością włącznie :)
  4. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
  5. Pasiasty Początkujący

No dobra ale nadal będę mógł stosować VST tylko na Foobarze czy Winampie, a mi zależy na mostku na systemie operacyjnym, nie na odtwarzaczu multimedialnym zainstalowanym na tym systemie. Chcę móc puszczać sygnał audio z każdej aplikacji najpierw na mostek VST, potem dopiero do systemowego miksera.

Powyższe rozwiązania chyba się nie sprawdzą.
  6. szkudlik Przyjaciel dzwiek.org

obawiam się że to raczej mało możliwe. Takie coś dawałoby możliwość przechwycenia i - o zgrozo - skopiowania strumienia audio. A na to nie zgodzi się Wielki Brat.

Share This Page