1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks mix - utwory na konkurs - jesteście zainteresowani?

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez AKYSZ, 1 Lipiec 2011.

?

który z utworów chciałbyś pomiksować w konkursie?

Poll closed 8 Lipiec 2011.
1. PROKREACJA ilość głosów: 0 0.0%
2. KONIEC BLISKO JEST ilość głosów: 9 60.0%
3 TANIEC ilość głosów: 6 40.0%
4. żaden, daj spokój ilość głosów: 0 0.0%
  1. AKYSZ Stały Użytkownik

mogę udostępnić ścieżki z sesji "Wizje Wyśnione" z 2001r na mix i dla sprawdzenia, co obecnie można z nich wycisnąć ;)

Zamieszczam 3 utwory, jeden z nich mogę dać na wewnątrzforumowy konkurs
    Co Wy na to?

1. PROKREACJA
    http://soundcloud.com/akysz/martin-bajk-wizje-wy-nione

2. KONIEC BLISKO JEST
    http://soundcloud.com/akysz/martin-bajk-wizje-wy-nione-1

3 TANIEC
    http://soundcloud.com/akysz/martin-bajk-wizje-wy-nione-2
  2. Landrynas Użytkownik

Ja osobiście chciałbym zmixować utwór o tytule "KONIEC BLISKO JEST" :D podoba mi się. :)
    nawet na priv.
  3. tomekdwurznik Użytkownik

Zawód:
    Mlody Realizator ...
    Ja też chciałbym zmiksować utwór " KONIEC BLISKO JEST "
  4. Landrynas Użytkownik

młodzi się zgłaszają :D
  5. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    "KONIEC BLISKO JEST" wykazuje największe szanse na nowoczesne uRockowienie :)

Diabeł tkwi w szczegółach :D
  6. AKYSZ Stały Użytkownik

"a propos" szczegółów, ja sam mając wtedy obecną wiedzę teoretyczną zmieniłbym wiele (pogłosy, brzmienie, "efekty specjalne" poziomy instrumentów), świadomość muzyczna i wielorakość brzmień które poznałem przez te lata na pewno by mi wtedy pomogły, ale to było moje pierwsze poważne spotkanie ze studiem nagrań. Bazowałem na wiedzy innych, nie kryjąc się ze swoją niewiedzą i "ułomnościami" technicznymi, że się tak wyrażę.:D
    faktem jest, że to był początek ery cyfrowej i zachłyśnięcie się wszelkiej maści pluginami, co niektórzy bardziej zorientowani słuchowo pewnie usłyszą ;)
  7. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Nie widzę nic przeciwko temu, aby przyjrzeć się w najbliższym czasie bliżej tym surowym śladom, i zobaczyć co tam w trawie piszczy, no chyba że Kierownik :) szykuje już nam jakąś forumową sensację ;) w stylu epopei np. Rammsteina, i trza będzie ostro zapie#$%^^&*(())aby się w terminie wyrobić :D
  8. AKYSZ Stały Użytkownik

hmm... jeśli masz na myśli tego rammsteina na 4 głosy acapella, to może być ostro :D
    ja mam nadzieję, że będzie, bo zabawa z (zakładam że z super nagranymi) wokalami też mnie czegoś nauczy
  9. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Tu kierownik.
    To czy bym teraz chciał zrobić konkurs - zależy od tego, kiedy AKYSZ zechce zrobić swój, z tych 3 utworów. Nie chcę kolidować. A co do acapelli, to tylko jeden chętny się zgłosił w tamtej ankiecie, a może ktoś jeszcze by chciał się lekko "zresetować miksowo"? :)
    Tutaj zagłosowałem na 'Koniec blisko jest' - chętnie pomiksuję.
  10. 1521kuba Aktywny Użytkownik

DAW:
    Adobe Audition
    Acapella - bardzo chętnie. Dawajcie, Panowie i jedno i drugie, bo mi się monitory kurzą od dwóch tygodni, a narząd nieużywany - zanika! ;)
  11. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ja myślę :) że nic nie stoi na przeszkodzie aby dwa konkursy na miks odbywały się w tym samym czasie. Może to być też bardzo ciekawe rozwiązanie, bo przy zastoju na jednym miksie :) można wtedy kreatywnie podgonić drugi :)

A może wyjdzie 2 in 1 :)

Ważne jest, aby terminy ich zakończenia były dość dłuższe, czyli 2-3 tygodnie ? :D
  12. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Na 4-głosową acapellę to będą 3 dni, proszę zachować powagę. Co do konkursu AKYSZA, to on już samodzielnie to ustali. Trzeba się uczyć miksować szybko - bo co będzie, jak dostaniecie do miksu całą płytę z 14 utworami? Będziecie to pół roku męczyć? ;)
  13. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Wiesz o tym, że lampy muszą mieć dłuższy czas na to, aby ustalić prawidłowo swoje parametry pracy :)

Inaczej będzie lipa :)
  14. AKYSZ Stały Użytkownik

panowie, spokojnie, ankieta wyboru utworu trwa 7 dni, ja muszę mieć kilka dni na odkurzenie sesji i jej odmasakrowanie czyli poukładanie śladów, bo płyta była nagrywana cały rok, instrumenty były dogrywane w różnej kolejności, było kilka podejść/pomysłów... itd... parę dni mi na sprzątanie zejdzie, więc proponuję reset typu mix acapella wcześniej, a potem powyżej wybrany utwór :)
    Księciunio II, odpalaj powoli lampy!:driver:

a... no i muszę odkryć, w jakim DAW była płyta nagrywana, bo ProTools ani Cubase to nie było, więc bądźcie cierpliwi :coffee:
  15. tomekdwurznik Użytkownik

Zawód:
    Mlody Realizator ...
    --- proste, im wcześniej tym lepiej :]
  16. AKYSZ Stały Użytkownik

dzisiaj o 22giej koniec głosowania, 2 utwory idą prawie łeb w łeb, niezdecydowanych zapraszam do głosowania, bo nie wiem, którą sesję mam szykować ;)
  17. jaca Stały Użytkownik

KONIEC BLISKO JEST wrzucaj i nie kombinuj;)
    A póżniej ten 3 bo wokal Pani ładny;) ...tylko dograć tam jakies blasty;) bo pusto z lekka jest.
  18. AKYSZ Stały Użytkownik

ta "pani" to Natalia Grosiak. Ma dziewczyna głos jak dzwon choć z tego co tworzy obecnie, ukrywa co najmniej 1/2 swoich możliwości :D

EDIT: a pusto to ma tak być, bo tam klimat ma być a nie łomotanie, chociaż wielu jak słuchało, to do końca czekało na łupniecie, tak jakby cały czas na burzę się zbierało, a nie mogło zebrać ;)
  19. jaca Stały Użytkownik

no i niech se ma klimat...ale do słuchania:) do konkursu miksowania musi być cos do roboty.
    co ja bede, se kolorki na trackach zmieniał z nudów? kto to doceni? ;)
  20. AKYSZ Stały Użytkownik

acapella Ci nie było mało, to i w ten w 2 godziny machniesz ;)

Share This Page