1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks Mix na samplach ze starej yamahy DX7

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez pecemak, 16 Lipiec 2011.

1. pecemak Użytkownik

To co słychać zrobione jest w całośći z samplowanej DX7-mki Jest to coś w rodzaju podsumowania mojej prawie rocznej walki z tym instrumentem Gdzieś tutaj była dyskusja na temat wyższości wirtualnej fm7 nad sprzętowym oryginałem więc sobie moźna porównać te oba wynalazki Komentarze mile widziane

Załączone Pliki:

2. pecemak Użytkownik

Poniewaz odtwarzacz plików działa tylko dla zarejestrowanych-zalogowanych Podaję link gdzie moźna sobie posłuchać są teź sample do ściagnięcia Jak będę miał chwilę czasu
    wrzucę banki z samplami w jakimś innym formacie

http://hormonic.com/
  3. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Miałem przez ładnych parę lat ten instrument więc mogę tylko tyle powiedzieć, że zaprezentowałeś tutaj tylko swoją skromną wizję tego instrumentu, a jest ona dość nazwijmy to chuda :) Yamaha DX7 jest dość ostra w górze i trzeba o tym pamiętać i to zawsze korygować. Trzeba też lekko dodać jej dołu, aby wyrównać jako tako jej brzmienie do obowiązujących dzisiaj standardów. Prawdziwe piękno tego instrumentu można docenić wtedy, jak się nauczymy tworzyć własne barwy z pokładowych algorytmów

Twoja wizja jest dość ciekawa, ale to jest tylko kilka dźwięków z tego legendarnego instrumentu :)
  4. pecemak Użytkownik

Chyba dosyć niefortunnie uzyłem słowa MIX Jest to raczej zgranie tego co wyszło z programowego samplera Emulator X2 trochę poprawione
    na wtyczkach logica - tc konnekta
    to co slychać to właśnie są barwy zrobione przeze mnie od gitaro-basówkowo podobnych dźwięków po całą resztę:hello:

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. yamaha dx7

,
  2. yamaha dx7 forum

,
  3. dx7 barwy

,
  4. miks sampla