1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

MIRAGE ENSONIQ DSK-8 | no sound...

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez nwgame, 3 Październik 2011.

1. nwgame Początkujący

Witam wszystkich forumowiczów !

Poszukuję wszelkich informacji na temat samplera z lat 80' firmy ENSONIQ MIRAGE DSK-8. Jest to keyboard bootujący się ze stacji dyskietek. Mam problem ponieważ nie ma dźwięku w tym keyboardzie. Nie wiem czy to wina softu (choć sampler przechodzi w stan oczekiwania 21 na wyświetlaczu) nie mniej jednak nie mogę w żaden sposób wydobyć cokolwiek z niego.

Czy ktoś posiada jakieś informację na ten temat ? Może ktoś coś podobnego już przerabiał ? Sprzęt jest wiekowy i trudno cokolwiek o nim znaleźć.

Przepraszam jeśli pisze nie w tym dziale co powinienem,

Pozdrawiam!
  2. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Musisz zaladowac sampla z dyskietki badz innego nosnika. To jest sampler sam z siebie nie wydaje dzwiekow. Musi miec zaladowana [lub wczesniej nagrana] próbke.
  3. nwgame Początkujący

Witam!

tak wiem o tym o czym wspominasz. Niestety pomimo poprawnego załadowania dźwięku nic nie słychać - gdyby dźwięki nie były ładowane poprawnie powinienem mieć jakiś błąd na wyświetlaczu a ten po chwili wczytywania zmienia się na .21 więc wszystko powinno być OK.

Ps. Nie posiadam oryginalnych dyskietek dlatego postaram się go podpiąć do portu MIDI jako klawiatura sterująca. Jeżeli ktoś miał w tym doświadczenie może mi co nieco przybliżyć tą kwestię.

Pozdrawiam!
  4. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Sprobuj nagrac sygnal na niego i odtworzyc. Manuala masz do niego?

Share This Page