1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Millenium MPS-600(e-drum set)

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez ghetto_blaster, 1 Październik 2010.

1. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Witam,

Zakupilem sobie taki zestaw elektronicnzy. http://www.thomann.de/ie/millenium_mesh_head_mps_600_e_drum_set.htm

Jestem zadowolony wyglada to ladnie ale poniewaz nie jestem perkusista i bede nagrywal bebny w pokoju chcialem zwiekszyc czulosc padow. Trzeba mocno trzasnac zeby Cubase zobaczyl 127 a Addictive Drums wyzwolil meskie sample. Szkoda mi tych naciagow zeby tak w nie rabac a poza tym jakosc nie czuje sie najlepiej z tym. Z kolei obrecze sa bardzo czule chyba dwokrotnie glosniejsze, mocna dysproporcja. Kontrolki wskazuja ze mesh-pady sa przyzwoicie czule luciutkie uderzenia sa dosc przecyzyjnie wykrywane - zle to co gra Add Drums to juz na granicy slyszalnosci wtedy. Sam modul raczej jest zbyt prymitywny zeby miec taka regulacje velocity - nie mam jeszcze instrukcji przyjdzie z nastepna paczka a nawet strony Millenium nie moge znalezc na google :/. Jakie widzicie rozwiazanie takiego problemu?

Dzieki
  2. jaca Stały Użytkownik

Wydaje mi sie że moduł obowiązkowo powinien mieć taką regulację bo to podstawa :)
    Mam pytanie. Dlaczego zdecydowałeś się na taką perkusję a nie na DigDruma plus MegaDruma?
  3. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Udalo mi sie storzyc oddzielne sciezki z oddzielnymi midi mapami. Tak wiec rim shoty, gnowne regiony, stope, i talerze wysylam do roznych sciezek z roznymi midi pluginanamy zmieniajacymy parametr velocity kazdego uderzenia. Byloby to rozwiazanie znosne gdyby to wszystko mozna bylo wyslac do jednej sciezki i miec finalne nagranie midi na jednej sciezce a nie widze zeby jedna sciezka midi mogla wysylac cos drugiej zgadza sie czy nie? Mam nadzieje ze instrukcji dowiem sie jak to juz ustawic w samym module i problem z glowy ale fajnie by bylo wiedziec czy sie da to zrobic w Cubase na przyklad.

Mieszkam w IRL i jestem ograniczony do tego co jest w sklepach takich jak thomann z ktorego zamowilem ten zestaw lub musicstore ktory tym razem okazal sie drozszy i gorszy. Kopalem co najmniej miesiac za najlepszym co sie da w proporcji cena jakosc. Kiedy juz zdecydowalem sie na te mesh pady millenium to okazalo sie ze zestaw trzeba brac taki jaki jest. Probowalem na przyklad wymienic pojedyncza stope na podwojna, wywalic krzeslo i sluchawki ,zamienic modul na triger taki http://www.thomann.de/ie/alesis_trigger_io.htm ktory zamienia piezo na midi itp. Trzeba wtedy tworzyc custom bundle czyli wlasny zestaw. Okazalo sie same pady i drum rack wyjda wtedy drozej o 40% od zestawu. Maja w sklepie nazamawiane gotowe zestawy sprzedawane masowo na europe i albo bierzesz caly albo placisz podwojnie za elementy. Zestaw kosztuje 688euro i mesha pady do sludzenia przypominaja prwdziwe bebny - jeden tom i werbel 12" i i dwa rack tomy 10" (na szczescie dla mojego pokoiku). Maja naciag z bardzo drobnego polprzezroczystego plotna pewnie z podobnego tworzywa co naciagi w rakiecie tenisowej. Naciag da sie usztywnic lub zmiekczyc mechaniznami podobnymi do tych strojacych perkusje aku. Czulosc nawet z tym gownianym modulem jest przyzwoita paleczka pieknie sie odbija rownierz od talerzy JAK GUMIS NA SOKU Z GUMIJAGOD hahahahahahahaha. Wszystko ma po dwie strefy.

Zgaduje ze wszystko ma mikrofony kontaktowe czy piezo. Pewnie z karta dzwiekowa z wieloma wejsciami da sie wykombinowac cos z Mega Drumem czy innymi audio to midi pluginami.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. MILLENIUM MPS-600

,
  2. millenium MPs 600

,
  3. MILLENIUM MPS600

,
  4. millenium mps 600 opinie,
  5. millenium mps600 opinie,
  6. millenium mps-600 review,
  7. millenium mps-600 manual,