1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

miks materiału nagranego przez kogoś innego

Dyskusja w dziale 'Q&A - Marcin Bors (zakończone)' rozpoczęta przez Gog, 9 Grudzień 2010.

1. Gog Początkujący

Zawód:
    musician
    Bardzo się cieszę z tej dyskusji i dzieki Marcin za dotychczasowe odpowiedzi.
    Czy zdarza Ci się (teraz, kiedy na brak realizacji nie narzekasz) miksować materiał nagrany przez kogoś innego?
    Jeśli tak, to, czy są jakies kryteria techniczne, którym to nagranie musi sprostać, abys się zdecydował na takie zlecenie, czy jest z tym tak, jak z pytaniem o selekcję klientów?
    Dziękuję
    Pozdrawiam
  2. marcin.bors gość specjalny

Witaj!

Ja rowniez bardzo sie ciesze, ze moge pomoc. Lubie.

Bardzo czesto tylko miksuje (z reguly rowniez wtedy masteruje) rozne materialy i sprawia mi to ogromna radosc.

Zdarzaja mi sie nawet sytuacje, kiedy produkuje material, a nie biore udzialu w pracy na etapie nagrywania.

Taka sytuacja miala miejsce np z "Hat Rabbit" Gaby Kulki (pozdrowienia!!!) czy "Chopin Shuffle" Levity (swoja droga, to chyba moja ulubiona plyta z tego roku - fantastyczny zespol).

Zawsze prosze o slady, oczywiscie jest swietnie kiedy sa one wspaniale nagrane (tak wlasnie bylo w obu tych przypadkach. (dziekuje Asiu!!!, dziekuje Leszku!!!)

Ale zdarzaja sie tez sytuacje w ktorych trzeba walczyc o jakosc w trakcie miksu.

Szczerze powiedziawszy, takie sytuacje sa o tyle dla mnie interesujace, ze czesto jestem zmuszony na szukanie nowych metod pracy.

Reasumujac, jest tak jak z "selekcja".

Musze tez wspomniec, ze bardzo cenie sobie wspolprace z Mackiem Cieslakiem, ktory ma zupelnie odmienne od mojego podejscie do rejestracji sladow.

A z uwagi na fakt, ze darze go olbrzymim szacunkiem, miksujac nagrany przez niego material, nad kazdym ruchem zastanawiam sie 2 razy dluzej niz zazwyczaj. (czyt. bardzo dlugo)

M
    Dzidzia oraz Gog lubią to.

Share This Page