1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

mikrofony AUDIO-TECHNICA

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez mag, 5 Sierpień 2011.

1. mag Początkujący

Co sądzicie, jakie macie doświadczenia z tymi mikrofonami?
  2. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

ja np. zauwazylem ze wiekszosc z nich ma czarny kolor...
  3. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Nie ma to jak konkretne pytanie...
  4. cyjanopan Użytkownik

Zawód:
    AE
    używam pary 4050 i ostatnio zdałem sobię sprawę że w zasadzie na każdej płycie którą nagrywałem było miejsce na nie, gitara/ambient/tom/stopa zawsze się gdzieś przydadzą.
  5. mag Początkujący

Zadałem pytanie w dziale POSTPRODUKCJA I DŹWIĘK DO FILMU, więc nie rozumiem, po co uwagi w stylu
    ale prosz bardzo... dla każdego kolejnego kaznodziei kąśliwego słowa:

Czy ktoś używał, bądź używa któregokolwiek z poniższych mikrofonów (lub innego przeznaczonego do broadcastingu) i jest w stanie wypowiedzieć się, w formie złożonej na ich temat?
    AT 803b, AT 831b, AT 831R, AT 898,BP 4071, BP 4073, MT 830R

Z góry dziękuję, za normalne odpowiedzi.
  6. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

kolego, nie obrazaj tutaj Gloszacych Dobra Nowine, gdyz:
    - po pierwsze primo - Twoj watek wyswietla sie tez w dziale nowe posty i nie jest to od razu na pierwszy rzut oka widoczne, ze zadales akurat tam swoje pytanie
    - po drugie primo - zadajac swoje pytanie bardziej konkretnie/precyzyjnie dostaniesz byc moze wiecej odpowiedzi i unikniesz takich kretynskich wpisow jak np. moj
    - po trzecie primo, ultimo - inni userzy duzo bardziej skorzystaja z tego forum jesli bedzie to wszystko uporzadkowane i usystematyzowane.

p.s teraz Twoje pytanie brzmi bardzo zawodowo
  7. mag Początkujący

Dzięki, ale to praca studyjna. Tutaj mam już faworyta w postaci Mojave Audio MA-201 FET.
  8. mag Początkujący

All right. Niech zatem będzie. Przepraszam za swoją uszczypliwość. Pozdr.
  9. resonate Początkujący

Witaj wśród rodaków :)

Co do Audio Techniki, uzywalem tylko średniej długości shotguna - AT8035. Dobrej jakości sprzęt, o niewygórowanej cenie. Brzmienie neutralne, wg. mnie wierniejsze (czystsze) niż RODE ntg1 lub ntg2. Później kupiłem 416 i Neumanny Kmr81 - oczywiście to lepsze mikrofony, ale audiotechnika gdybym ją jeszcze miał zawsze znalazłaby zastosowanie.
    Widzę że pytasz głównie o lavaliery, ich niestety nie słuchałem.
  10. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    jezeli chodzi o lavy to tylko Sanken Cos11. AT'ow nie uzywam gdzy jakosciowo leza daleko za chociazby 416, NTG3 a juz kompletnie nie do porwania z CMITem.
    Uwazam osobiscie iz ze z tymi shotgunami musisz zawsze byc blizej aby uzyskac dobre ratio pomiedzy zrodlem dzwieku a otoczeniem, wedlug mnie za duzo otoczenia lapia....

ale to tylko opinie wybrzydzajacego zwolennika mikrofonow firmy shoeps ;)
  11. resonate Początkujący

Jeśli chcesz taniego shotguna, to z tych tanich najlepszy jest NTG3 , bardzo podobny brzmieniowo do 416. Co do lavów, to ja uzywam DPA 4060, brzmią bardzo ładnie.
  12. mag Początkujący

HEja.
    shoeps'y jeszcze nie na moją kieszeń, natomiast chcę zakupić 2x lavy i potem lepszy shotgun. Na razie próbowałem NTG-2 i już boli. Ostatnio trafiłem na halę z senkiem mkh60 i osobiście uważam, że dramatyczny majk.
  13. Karek Początkujący

14. Funk You Użytkownik

Zawód:
    recording/mix engineer, boom operator
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Z pchełek Sanken, DPA, Countryman, a uzywana MKH 416 z zasilaniem 12 T mozna wyrwac za 1200 - 1600 zł (tylko trzeba mieć mikser z dedykowanym zasilaniem).

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. audio technica mikrofony opinie

,
  2. mikrofon audio-technica opinia

,
  3. mikrofony audio technika forum

,
  4. mikrofon audio technica krakow,
  5. audio-technica opinie użytkowników,
  6. mikrofony audio technica opinie