1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Mikrofon pojemnościowy + iPhone

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez kamikadzew, 18 Lipiec 2011.

1. kamikadzew Początkujący

Witam!

Mam problem, postanowiłem podłączyć mikrofon pojemnościowy ( the t.bone EM9900) do iPhona 4g, co miało tworzyć tani, przenośny sprzęt do nagrywania. Mikrofon działa z zasilaniem 9-52v typu phantom, zasilacz stworzyłam z pomocą kolegi na 18v na podstawie schematu umieszczonego tutaj

Następnie zlutowałem kabel breakout pozwalający podłączyć słuchawki i mikrofon, ponieważ iPhone posiada jedynie wtyk mini jack 4-pin.

Zrobiłem także przejściówkę z XLR na Jack asymetryczne według tego schematu

Gdy wszystko podłączę wygląda to tak:
    Mikrofon>>Kabel(XLR/XLR)>>Zasilacz Phantom 18v(XLR/XLR)>>Przejście (XLR/mini jack asymetryczne)>>Kabel Breakout(jack 2-pin+jack 3-pin/Jack 4-pin)>>iPhone

No i tu się pojawia problem, otóż wszystko niby działa tylko słychać trzaski http://snd.sc/qYLgsL

Jednak gdy wszystko podłącze do komputera (oczywiście bez kabla breakout) wszystko działa bez kłopotów.

Pytanie jest gdzie popełniam błąd?

Share This Page