1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Mikrofon CAD glx2200 i Alesis io|2

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez potara, 13 Wrzesień 2011.

1. potara Początkujący

Witam!
    Udało mi się zdobyć zestaw jak powyżej, wgrałem sterowniki io|2 i dodatkowego ASIO4ALL, ale mikrofon nie działa jak powinien. Tzn po podłączeniu go do io2 daje sygnał przykładowo przez 2 sek po czym sygnał sie zrywa na 5sek, pojawia sie znowu i tak w kółko. Z tego co gdzies widziałem ktos polecał ten zestaw, wiec chyba nie chodzi o niekompatybilnosc sprzetową. Na io2 ustawienia mam poprawne, włączone 48v. Jeden i drugi sprzęt raczej nie jest walnięty, więc co może być przyczyną?
  2. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    użytkownik Protoolsa / konstruktor BlueBoardAudio
    DAW:
    Pro Tools
    a inny interfejs/inny mikrofon próbowałeś? Direct monitoring przez słuchawki działa?
  3. potara Początkujący

hej, niestety każdy inny mikrofon działa.. Przez słuchawki tez wszystko git. Zaczynam jednak podejrzewać że mikrofon jest uszkodzony..Wczoraj ja podłaczyłem go po raz kolejny już w ogóle nie dawał żadnych sygnałów.

Share This Page