1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Massey CT4

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez jacko, 3 Grudzień 2010.

1. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Właśnie zaopatrzyłem się w ten kompresor. Macie z nim jakieś doświadczenia?
  2. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    to napisze o swoich odczuciach... troszkę żałuję, że nabyłem go dopiero teraz
    jest piekielnie prosty w obsłudze i podoba mi się bardziej na wszystkich źródłach niż wszystkie CLA Classic razem wzięte
  3. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Jacko może zapodaj jakieś przykłady porównawcze CT4 vs Waves? Poza tym jest taniutki i szkoda, że nie ma wersji VST.
  4. Steven Użytkownik

Jak ktoś kupi C4 Massey'a lub jakikolwiek plugin to może pobrać "Free Massey DTM" jest to rewelacyjny plugin który wyłapuje wszystkie transienty na ścieżkach audio werbla czy stopy. Zamienia to na sygnały MIDI zgodnie fazowo, bijący o głowę suond replacment. Zanim zakupiłem Slate Digital's Trigger DTM służył mi bardzo dobrze.Krotki tutorial z You Tube
  5. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    juz dawno nie dodaja dtm.
  6. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Bardzo dawno nie dodają, a szkoda.Dość ciekawą alternatywą jest w tej chwili Drumtracker od Toontrack (http://www.toontrack.com/products.asp?item=41)
    Swoją drogą, CT4, to jeden z przyjemniejszych kompresorów wtyczkowych. Do CLA niestety nie mam porównania.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. Massey CT4