1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

M-audio Fast Track v2 - krótkotrwały szum - problem

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez Apokryf, 24 Październik 2011.

1. Apokryf Początkujący

Witam

Zakupiłem interfejs audio firmy M-Audio Fast Track v2. Zainstalowałem interfejs według instrukcji (sterowniki pobrane najnowsze ze strony producenta system OSX 10.6.8). Instalacja przebiegła prawidłowo.

No i jest mały problem ogólnie interfejs ładnie gra, do czasu, w trakcie słuchania muzyki przeglądania www występuje mi krótkotrwały głośny szum ok 1-2 sek. w nierównych odstępach czasu. Natomiast nie stwierdziłem gdy pracuje na Logic'u jak i na Pro Tools'ie (brak czasu do dłuższego testowania)

Czy jest jakieś rozwiązanie tego irytującego problemu ?.

Pozdrawiam.
  2. AKYSZ Stały Użytkownik

sprawdź, czy "wtyczki", które masz wgrane są aktywne, czy czasem którejś termin "demo" się nie skończył,
    albo w projekcie, który otwierasz nie ma czasem wtyczek, których nie masz u siebie.
  3. Apokryf Początkujący

Sprawdziłem, faktycznie była jedna wtyczka nieaktywna "demo" od razu wywaliłem. Więc sprawdzimy jak to będzie wyglądało dalej.
  4. Apokryf Początkujący

:( no niestety dalej występuje krótkotrwały głośny szum.
    Jakieś inne propozycje.
    THX
  5. JoachimK moderator globalny

pewnie to co zwykle, czyli konflikt między kartą sieciową a dźwiękową.
  6. Apokryf Początkujący

Czyli ta przypadłość występuje przy tym interfejsie często. to może być wina karty sieciowej (używam wifi)???.

Przetestowałem, wyłączyłem kartę sieciową oraz wifi, nic nie pomogło nadal występuję krótkotrwały szum :(

Są jeszcze jakieś sugestie??
    THX
  7. Apokryf Początkujący

Doszedłem do wniosku, że przeinstaluje system, postawie nowy. Więc tak zrobiłem. Po zainstalowaniu świeżego systemu. Zacząłem się cieszyć, że irytujące szumy już zniknęły, przez cały dzień cieszyłem się, aż wieczorem !! k*#@#$*a !!! :( usłyszałem ponownie je w głośnikach, jak i w słuchawkach :(. Żadnych programów nie instalowałem tylko korzystałem z internetu i czekałem kiedy usłyszę.

Więc dochodzę do wniosku, że to wina interfejsu albo laptopa.
    Nie wiem zgłupiałem co to może być.

Czy mam oddać interfejs do serwisu???
    Czy zmiana kompa (bo tu wina, baterii, karty sieciowej, graficznej itd) ?? to jest bez sensu. (wcześniej miałem e-mu 0202 i nie miałem żadnych problemów)

Chyba ja jestem jedyny z tym małym problemem, bo nie mogę znaleźć nigdzie żadnej odpowiedzi. :( "FUCK"
  8. AKYSZ Stały Użytkownik

9. Apokryf Początkujący

Chyba, możliwe, że znalazłem przyczynę. Po pierwsze zmieniłem 16/44100 z 24/48000 (dla testu) oraz aktualizacja sterowników karty sieciowej znalazłem nowsze (to najważniejsze). :)

Od jakiegoś czasu nie słyszę żadnych krótkich szumów. Mam nadzieję, że i się nie pojawią. Bo jak się pojawią znów to laptop leci przez okno ;)

Rada dla innych.
    Sprawdź sterowniki podzespołów

Bardzo dziękuję za pomoc :adore:

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. fasttrack v2