1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks Literatura nt miksowania, masteringu

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez qba1992, 12 Sierpień 2011.

1. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Nie bez powodu Amazon daje możliwość zajrzenia do środka wielu książek i nie potrzeba tu sprytu tylko precyzyjnego kliknięcia myszką w 'Look inside' ;)
  2. AKYSZ Stały Użytkownik

wszystkie książki o tej tematyce są podobne do siebie, tylko każda pisana jest innym językiem. i na tym to polega, żeby czytać w kółko o tym samym, tylko w innym ujęciu, żeby w końcu zrozumieć czytane zagadnienie za 10tym razem u autora X, bo użył innego sformułowania, niż autorzy ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUW, które dekoder w Twoim mózgu wreszcie rozkodował :D

pamiętaj LOLO, że kiedyś ktoś w odpowiedni sposób wypowie zdanie w znaczeniu "zejdź wreszcie z tego drzewa" lub "usiądź na gałęzi to Ci się punkt widzenia zmieni"... i zrozumiesz :D
  3. zxcv Użytkownik

To jest bardzo poważny problem - który słychać w naszych produkcjach
  4. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    Ja mialem muzyke w gimnazjum:)
  5. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    ja nie miałem gimnazjum :)
    klarnetwielki lubi to.
  6. AKYSZ Stały Użytkownik

ja miałem w podstawówce, zaraz obok rosyjskiego :D
  7. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    U mnie w liceum na muzyce Jakaś Pani z Kresów puszczała różne kawałki na bałałajce i sobie wychodziła - po prostu joke. Kaseta (sic!) była wtedy automatycznie podmieniana na jakiś wątpliwej jakości hip-hop, to się wziąłem i na plastykę przepisałem, żeby móc w spokoju rysować sinusoidy ;)
    Gdyby nie zajęcia w podstawówce, to bym pewnie nie umiał trąbki od szynszyla odróżnić :D
    ZoczuS lubi to.

Share This Page