1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Line6 POD X3 w pętli sprzętu lampowego jako efekt

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Hardi, 25 Marzec 2008.

1. Hardi Aktywny Użytkownik

Mam pytanie: jak się sprawuje Line6 POD X3 w pętli sprzętu lampowego jako efekt? Daje rade i jest równie dobry jak produkty firm typu Lexicon, TC Electronic czy Rocktron? Niestety poprzednie wersje słabiutko się sprawdzały, strasznie ingerując w brzmienie pieca.
  2. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Odp: Line6 POD X3 w pętli sprzętu lampowego jako efekt

XT w bypassie efektów, i z wyłączoną symulacją pieca też? Bo w 2.0 nie dało się wyłączyć symulacji, więc musiałingerować:D

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o FXy, to Line6 raczej nie ma raczej startu do TC, czy Lexicona :D Ale może dawać radę. Ogólnie sam chętnie poznam odpowiedź w tym temacie :D

Pozdrawiam
  3. Hardi Aktywny Użytkownik

niestety też

no właśnie co raz to więcej osób jest odmiennego zdania ;) wielu rezygnuje z dealyów i efektów modulacyjnych właśnie firm typu Lex i TC na rzecz Line6
  4. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools

Ale mówisz tutaj o tej serii podłogowej - to może i racja. Ja mówię o FXach w PODzie, np. 2.0, które są raczej średnie :D

Pozdrawiam
  5. Hardi Aktywny Użytkownik

no w 2.0 to średniej jakości, ale w XT itd. to dokładnie to samo co podłoga :)
  6. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools

E, nie chce mi się wierzyć, że to samo wsadzili, co do podłogowych - toż przecież zupełnie by im się nie opłacało :D

Pozdrawiam
  7. Hardi Aktywny Użytkownik

dokładnie to samo, ten sam soft, nawet ludzie z line6 nie kryją się z tym :)
  8. Hardi Aktywny Użytkownik

Przez jakieś 3 godz. męczyłem X3 nerkę, w zasadzie to brzmi tak samo jak XT. Żadnych wielkich różnic niema, tyle tylko, że można jeszcze podpiąć mikrofon, no i w jednej obudowie są 2 PODy. W pętli pieca lampowego gada to bardzo przeciętnie, bez porównania bardziej odpowiadają mi efekty firm Lexicon, TC Electronic czy Rocktron. Niestety odnoszę wrażenie, że Line6 zatrzymało się w postępie i odgrzewa stare kotlety, dokładając tylko jakieś bajery i nic po za tym, brzmienie stoi w miejscu.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. line 6 pod w pętli

,
  2. recenzja pod x3

,
  3. pod jako efekt